Societat

Olot

L’esperat retorn de l’escultura de Sant Esteve

Dia gran i molt esperat a Olot. Aquest matí, la façana de l’església parroquial de Sant Esteve ha recuperat la imatge del sant màrtir titular –enderrocada durant la Guerra civil–, gràcies a la tossuderia de l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura, que han estat anys treballant en aquest projecte, que s’ha de culminar amb la instal·lació dels dos sants copatrons de la ciutat, santa Sabina i sant Valentí. La imatge de sant Esteve té unes dimensions considerables, fa 2,7 metres d’alt i pesa 220 quilos. L’original és de l’escultor olotí Joan Ferrer, que ja l’havia modelat pensant en la façana, tot i que ell no ho ha pogut veure perquè és mort. Els seus familiars, però, han cedit l’original i el taller de l’Art Cristià d’Olot l’ha dimensionat a les mides de la fornícula i fet amb fibra de vidre imitant la pedra. I és que, per raons de seguretat i per limitar els efectes del pas dels anys, s’ha optat per un material més resistent i amb menys pes que fan l’escultura més segura per les característiques de la façana i perquè es tracta d’un punt de la ciutat on els corrents d’aire son importants. Per això, l’escultura també té al seu interior una estructura d’acer armat.

El traslladat de la figura des del taller d’imatgeria religiosa citat fins a la plaça doctor Ferrer ha anat a càrrec dels serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot I ha aixecat l’expectació dels qui en aquells moments circulaven pel trajecte. Encara més expectació hi ha hagut al moment en el qual amb una grua de gran tonatge s’ha pujat el sant a la fornícula i s’han dut a terme els posteriors treballs d’ancoratge, que han durat tot el matí.

Els tres sants originals van ser destruïts durant la Guerra Civil espanyola i només se’n conserven alguns fragments al museu parroquial. Ni aquests fragments ni la baixa qualitat de les poques fotografies de l’època que es conserven fan possible una reproducció de les figures. A part de Sant Esteve de Joan Ferrer, hi ha Santa Sabina d’un original de l’escultor Manel Traité que es conserva al taller l’imatgeria religiosa L’Art Cristià, i sant Valentí, de Modest Fluvià, a partir d’un model de l’església de la Pinya. Tots dos escultors també són morts i les respectives famílies han fet la cessió pertinent.

sEs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comissaria mixta al centre contra la “sensació” d’inseguretat

Manresa
salut

La unitat de diàlisi de l’hospital de l’Alt Penedès, al setembre

Vilafranca del Penedès

En marxa la nova seu de la Biblioteca d’en Massagran

salt
medi ambient

La depuradora incorpora la cogeneració elèctrica i tèrmica per a l’autoconsum

Tarragona
llengua

L’emergència lingüística del català no s’està revertint, alerta Plataforma per la Llengua

barcelona
salut

Salut implanta el botó del pànic als hospitals que han patit agressions als professionals

Vilafranca del Penedès
Olot

L’esperat retorn de l’escultura de Sant Esteve

Olot

Les obres de les noves depuradores d’Esponellà i Fontcoberta s’iniciaran enguany

banyoles

La UdG participa de la nova aliança d’universitats transfrontereres ACROSS

girona