Societat

Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Guanyem Badalona va denunciar ahir l’alcalde, Xavier García Albiol, davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades “per vulneració de la protecció de dades mèdiques d’una persona sense sostre que va morir a l’hospital municipal”. La persona en qüestió és Virginius, un home que s’estava en un caixer i que va morir el 8 de juny, uns dies després d’haver estat ingressat a petició dels veïns.

Tot va començar dilluns, quan els grups municipals d’ERC i Badalona en Comú Podem van presentar una moció “sobre la prevenció i la lluita contra l’exclusió social”. Es demanava impulsar un pla integral contra la pobresa, reobrir l’alberg municipal de Can Bofí Vell i reprendre el projecte de comprar el Hostel Be Dream per disposar de recursos d’habitatge d’emergència.

Mentre passava això, a fora, a la plaça de la Vila, un nombrós grup de persones feia un minut de silenci en homenatge a Virginius, l’home mort. Dins, i en representació dels veïns i entitats que donen suport als usuaris de Can Bofí Vell, es va prendre la paraula: “L’any 2021 hi havia 48 persones que vivien al carrer, l’any 2023 n’hi havia 148. Aquest 2024 s’hi haurien d’afegir les 45 persones tretes de Can Bofí Vell, les prop de 500 que estan vivint en assentaments...” “No ataqui els pobres, senyor alcalde, ataqui la pobresa.” Van demanar fer un minut de silenci per la persona morta. En el ple també es va demanar que l’Ajuntament esbrinés si Virginius havia rebut “l’atenció corresponent a l’hospital”. L’alcalde es va negar a fer el minut de silenci i Esquerra va cedir part del seu temps per fer-lo. S’anava tensant la corda.

Després d’un intercanvi d’acusacions, l’alcalde va agafar un paper i va prendre la paraula: “Tinc aquí l’explicació de per què va morir aquesta persona, m’ho han enviat des de l’hospital...” L’oposició va demanar que no llegís l’informe. “Si volen em denuncien, però no acceptaré que s’acusi l’Ajuntament d’haver matat una persona.”

Dolors Sabater (Guanyem) ha posat la denúncia perquè s’investiguin els fets: “L’alcalde va llegir en veu alta un informe mèdic detallat d’un pacient de l’hospital municipal, el Sr. Virginius, un home sense sostre recentment traspassat.” Aquest fet, diuen, “vulnera la privacitat com a pacient i la dignitat humana del finat i és constitutiu d’un delicte”. Demanen que es depurin responsabilitats a l’hospital per haver donat dades.

El govern valorava ahir: “L’alcalde no va donar cap dada confidencial, sinó que va defensar els serveis socials municipals i va explicar que la persona havia mort per diverses malalties.” “És una vergonya que un grup polític insinuï que una persona ha mort perquè no l’han atès els serveis socials, quan, al contrari, fan una feina excel·lent amb tothom qui ho necessita. Qui fa aquestes declaracions està inhabilitat per seguir representant ningú.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia