Societat

societat

Els Escolapis de Catalunya demanen perdó pels suposats abusos sexuals de sacerdots de l’ordre

Hi hauria nou escolapis implicats i una quinzena de víctimes, segons ’El Periódico’ i TV3

Els Escolapis de Catalunya han demanat perdó pels suposats abusos sexuals de sacerdots de l’ordre a alumnes. “Els abusos havien d’haver-se tallat des del primer moment”, ha reconegut a ’El Periódico’ i TV3 el provincial de l’ordre a Catalunya, Jordi Vilà. Segons el treball d’aquests mitjans, hi hauria nou sacerdots implicats i una quinzena de víctimes. Vilà ha admès que no van “estar a l’altura” i ha afegit que, tenint en compte que la seva vocació és cuidar els nens, això “no s’ha fet correctament” per part d’algunes persones. Els Escolapis fan una crida ara als exalumnes que tinguin informació sobre els suposats abusos que se posin en contacte amb la institució. Dels nou sacerdots implicats, quatre continuen vius. Un d’aquests és M.S.C, que va ser al Senegal del 1980 al 2005. Els fets es van fer públics l’estiu passat quan els Escolapis van enviar un comunicat en què demanaven perdó i admetien els abusos a menors d’aquest escolapi a un “important nombre de menors”. El 2005 va ser traslladat a Catalunya i va mantenir un paper actiu a l’ordre, fins que va ser expulsat el 2019. Un altre dels sacerdots vius és J.B., que segons publica ’El Periódico’, va ser denunciat el 2016 per abusar sexualment de tres nenes a la parròquia d’Alella (Maresme) entre el 2008 i el 2010. El 2023 va ser condemnat per un jutjat de Mataró a una multa econòmica. Les víctimes van recórrer i l’Audiència de Barcelona ha interposat una pena de 22 mesos de presó. D’altra banda, un exalumne que va informar als Escolapis sobre un altre cas d’abusos per part d’un sacerdot ha explicat als dos mitjans de comunicació que va patir abusos per part d’un escolapi de l’escola de Sant Antoni, a Barcelona, a finals dels anys seixanta. Aquest exalumne explica que el sacerdot es va oferir a fer-li classes particulars i que li va fer tocaments quan el va portar a una zona d’oficines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Festa Major 2024 arriba plena de novetats

QUART
societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

Barcelona
girona

La Plataforma pel Decreixement detecta 78 pisos turístics ‘il·legals’ a Girona

girona
societat

El 48% dels catalans creu que hi ha massa immigrats

barcelona
societat

Endesa vol destinar 115 milions a la xarxa de distribució del territori gironí

girona
Societat

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona traslladen el conflicte a Europa

Barcelona
medi ambient

Un estudi mostra que les ciutats compactes tenen menys petjada de carboni, però pitjor aire i majors taxes de mortalitat

Barcelona
SALUT

Els equips mòbils de salut mental de l’IAS han atès més de 2.000 persones

girona
medi ambient

Mataró comença a talar 17 palmeres del passeig marítim pel risc de caiguda

Mataró