Societat

societat

L’Hospital de Palamós nega les acusacions de frau per part de la CUP i les qualifica “d’injurioses”

La Fundació Hospital de Palamós Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) ha respost a l’anunci de la denúncia de la CUP per presumpte frau de més de 15 milions d’euros i qualifica les acusacions de “falses”, “injurioses” i “calumnioses”. Segons recull l’ACN, l’entitat diu que estan “lluny” del dret a la llibertat d’expressió i “atempten contra l’honor professional” dels treballadors. Sobre el presumpte frau, la fundació argumenta que la pandèmia va suposar un increment de la despesa sanitària que “l’Administració va haver de compensar” i que aquests ingressos estan detallats als comptes anuals i han estat auditats per “societats independents”.

“Pensar que el CatSalut ha pagat més de 15 milions a la Fundació quan no tocava és menystenir la feina que des de l’àrea econòmica del CatSalut es porta a terme”, assenyala l’entitat a través d’un comunitat. En aquest sentit, remarquen que la tasca de “verificació i control” per part del CatSalut és d’un “alt grau de detall” i afirma que “de cap de les maneres es pot parlar de manca de fiscalització”. “Entenem que les manifestacions de la CUP de Palamós són fruit del seu desconeixement sobre el funcionament de la contractació del sistema sanitari concertat”, afegeixen.

Per la seva banda, des de la CUP asseguren que durant la pandèmia l’activitat al centre sanitari va caure un 20%, però la fundació va seguir ingressant la mateixa quantitat de diners per part del CatSalut. De fet, el portaveu de la formació a Palamós, Alexandre Weltz, explica que si s’hagués aplicat la reducció d’intervencions que es van fer a l’hospital s’haurien d’haver destinat sis milions menys el 2020, 7,4 milions menys el 2021 i 2 milions d’euros menys el 2022. A més, l’informe que la CUP ha tramès a Antifrau també denuncia irregularitats a l’hora de prorrogar contractes que, segons assenyalen, són nuls.

Sobre aquest punt, la fundació diu que el partit “s’equivoca” i que els contractes de gestió als quals es va subrogar la Fundació no estaven caducats “ni en el moment de la subrogació ni actualment”, sinó que es mantenen vigents per acord del Govern de la Generalitat i fins l’entrada en vigor de la llei reguladora de les prestacions sanitàries del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya.

L’informe que ha fet públic la CUP, però, també denuncia contractacions nul·les de la Fundació, plecs fets a mida en la licitació de l’ABS de Palamós, incompliments en la cessió d’un solar municipal on s’hi fan activitats de l’àrea de mútues, subcontractacions sense fer cap licitació “tal i com exigeix la llei”. Sobre això, la fundació al·lega que no li correspon defensar la legalitat dels plecs que van regir la contractació, però recorda que en el seu moment ningú els va impugnar. A més, diuen que la pròrroga del conveni relatiu a la contractació de l’activitat que es fa a l’hospital “es renova cada any amb la formalització de les clàusules addicionals, pel que difícilment es pot dir que està caducat”.

L’entitat també nega “incompliments” en al cessió d’un solar municipal on, segons la CUP, “es fan activitats de l’àrea de mútues”. En relació a això, diuen que la clàusula de cessió de l’espai per part de l’Ajuntament l’any 1983, “no només permet l’activitat concertada i la no concertada d’hospital d’aguts, sinó que s’han de portar a terme ambdues”.

Finalment, des del SSIBE també afirmen que han respost a les dues peticions d’informació per part de la CUP i que ho han fet de forma “concreta i fonamentada” i diuen que no se’ls pot acusar de manca de transparència. En paral·lel, asseguren que no han tingut accés a l’informe encarregat per la CUP, tot i haver-lo demanat formalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Festa Major 2024 arriba plena de novetats

QUART
societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

Barcelona
girona

La Plataforma pel Decreixement detecta 78 pisos turístics ‘il·legals’ a Girona

girona
societat

El 48% dels catalans creu que hi ha massa immigrats

barcelona
societat

Endesa vol destinar 115 milions a la xarxa de distribució del territori gironí

girona
Societat

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona traslladen el conflicte a Europa

Barcelona
medi ambient

Un estudi mostra que les ciutats compactes tenen menys petjada de carboni, però pitjor aire i majors taxes de mortalitat

Barcelona
SALUT

Els equips mòbils de salut mental de l’IAS han atès més de 2.000 persones

girona
medi ambient

Mataró comença a talar 17 palmeres del passeig marítim pel risc de caiguda

Mataró