Societat

societat

Comencen les obres de rehabilitació de set habitatges en quatre municipis de les Garrigues Altes

Són edificis municipals de la Bovera, Granadella, Juncosa i el Soleràs que l’Incasòl ha començat a reformar per destinar-los a allotjaments dotacionals

És una prova pilot del programa arrelament per a l’equitat territorial

Aquest dijous comencen les obres de rehabilitació i adequació d’edificis propietat dels Ajuntaments de quatre municipis de les Garrigues Altes. Després dels treballs seran 10 allotjaments dotacionals, pisos de lloguer social destinats temporalment a col·lectius amb especials dificultats per accedir a un habitatge. A Bovera es preveu la reconversió d’una planta d’un edifici municipal al número 3 del carrer Nou, per a un allotjament dotacional. Tindrà un cost de 90.557 euros. Al Soleràs es dividirà la primera planta d’un equipament municipal a la plaça de les Escoles, per a dos allotjaments. A la Granadella, es rehabilitarà l’habitabilitat de la planta baixa de l’edifici de l’antic mestre per obtenir dos allotjaments, amb una inversió de 208.294 euros. A l’immoble hi ha un altre habitatge que ja va ser rehabilitat, i la resta de l’edifici es destina a alberg municipal. I a Juncosa es reformaran les dues primeres plantes de l’antiga seu de l’Ajuntament, situada al número 1 de la Plaça Major, per acollir tres allotjaments dotacionals, amb una inversió de 231.634 euros. A l’immoble ja hi ha un quart habitatge, actualment ocupat en règim de lloguer.

A banda d’aquesta prova pilot a les Garrigues Altes, el programa Arrelament està en marxa també a la Terra Alta, i els municipis d’Organyà, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó i Cabó, a l’Alt Urgell. Estava prevista la seva extensió a les Garrigues Baixes i al Segrià Garriguenc però la manca de pressupostos de la Generalitat per enguany ha frenat aquesta ampliació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Festa Major 2024 arriba plena de novetats

QUART
societat

Absolen d’un delicte d’odi un home que va amenaçar un altre amb fer-lo heterosexual “a hòsties”

Barcelona
girona

La Plataforma pel Decreixement detecta 78 pisos turístics ‘il·legals’ a Girona

girona
societat

El 48% dels catalans creu que hi ha massa immigrats

barcelona
societat

Endesa vol destinar 115 milions a la xarxa de distribució del territori gironí

girona
Societat

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona traslladen el conflicte a Europa

Barcelona
medi ambient

Un estudi mostra que les ciutats compactes tenen menys petjada de carboni, però pitjor aire i majors taxes de mortalitat

Barcelona
SALUT

Els equips mòbils de salut mental de l’IAS han atès més de 2.000 persones

girona
medi ambient

Mataró comença a talar 17 palmeres del passeig marítim pel risc de caiguda

Mataró