Societat

societat

Inauguren les noves instal·lacions de patologia forense a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

En marxa des del 27 de maig, l’equipament és ara un dels més moderns del país i s’hi fan unes 130 autòpsies anuals

El nou servei de patologia forense de les Terres de l’Ebre ja està en funcionament des de final de maig. L’Ajuntament de Tortosa ha cedit l’espai i ha pagat les obres, que han tingut un cost de 342.490 euros, per adequar i modernitzar l’equipament, que va córrer el risc de ser traslladat a Tarragona. La Generalitat, per la seva banda, ha assumit els costos de l’equipament tècnic amb una inversió de 151.000 euros. Està situat a les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i ha permès doblar els metres quadrats del servei. Disposa d’una cabina de gasos per manipular formol, la sala d’autòpsies amb dues lliteres forenses i nou càmeres de refrigeració - tres de les quals de congelació -. L’equip de professionals del centre està format per sis metges i metgesses forenses, les dues tècniques d’autòpsies, una psicòloga i la tramitadora processal, que mantenen els despatxos als jutjats. A banda de Tortosa, el nou espai també dona cobertura als partits judicials de Gandesa i Amposta. Aquestes noves instal·lacions marquen un punt d’inflexió en la millor prestació dels serveis forenses a les Terres de l’Ebre. Enguany a les Terres de l’Ebre, l’Institut de Medicina Legal i Forense ha fet 67 autòpsies, la meitat per mort natural. De mitjana, al territori se’n fan unes 130 cada any.

Inauguració formal

Avui han fet la primera visita institucional a les noves instal·lacions la secretària per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, amb l’equip tècnic del Departament de Justícia, Drets i Memòria; el director de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), Eneko Barbería; el director dels Serveis Territorials del Departament ales Terres de l’Ebre, Lluís Montull, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs Roiget, i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, acompanyats d’altres alts càrrecs del Govern i autoritats locals. “L’acord de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament ha permès mantenir a les Terres de l’Ebre el servei de patologia forense; és un exemple de col·laboració entre administracions per a la prestació de serveis a la ciutadania”, ha manifestat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que també ha destacat: “Aquestes noves instal·lacions milloren les existents fins ara, gràcies a la cessió que fem des de l’Ajuntament de l’espai situat a l’Hospital de la Santa Creu durant un període de vint anys i la inversió que hem dut a terme per les obres d’adequació”. Per la seva part, el director de l’IMLCFC, Eneko Barberia, ha ressaltat el salt qualitatiu que representa aquest canvi: “Iniciem una nova etapa en la prestació dels serveis forenses a la divisió de les Terres de l’Ebre, en unes instal·lacions modernes, adaptades a la realitat del s.XXI, més dignes per als professionals i més respectuoses amb les famílies”.

L’any 2016, arran de l’accident de trànsit de Freginals, amb 13 víctimes mortals, es va posar en evidència que les instal·lacions existents no permetien prestar un servei forense òptim, sobretot davant grans catàstrofes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fornells i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

GIRONA

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Barcelona
societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

barcelona

El nou edifici de la Diputació es construirà al solar del carrer Puigsacalm

GIRONA
Societat

Vandalitzen la façana gòtica de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
infraestructures

Barreres dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14, a l’Alt Urgell

Coll de Nargó

La Guàrdia Urbana tanca el 2023 amb 961 denúncies per incivisme

FIGUERES
societat

Inauguren les instal·lacions de patologia forense a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Tortosa
habitatge

Obren el procés per optar a pisos per estudiants de la borsa municipal

salt