Societat

Societat

Vandalitzen la façana gòtica de l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona s’ha llevat aquest dijous amb una pintada a la façana gòtica del carrer de la Ciutat. “Com pot ser que es vandalitzi el patrimoni protegit del propi edifici consistorial”, ha preguntat el portaveu de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, a l’alcalde, el socialista Jaume Collboni. Junts per Catalunya exigeix la reparació dels danys i la identificació i denúncia dels autors.

“A primera hora del matí hem tingut coneixement d’unes pintades que han vandalitzat la façana gòtica de l’Ajuntament. Denunciem no solament la vandalització, sinó sobretot la manca de prevenció, de preparació del govern municipal per evitar aquest tipus d’accions”, ha afirmat Martí Galbis.

En aquest sentit, el regidor ha recordat que “el govern tot el dia està lluint el Pla Endreça, un dels seus eixos principals no solament és la neteja i per tant també la neteja de grafitis, sinó també la prevenció i la sanció”. Per aquest motiu, Trias per Barcelona ha subratllat que l’executiu de Collboni “fa molta propaganda i fum amb el Pla Endreça, però a l’hora de la veritat no serveix de gaire”.

El grup municipal ha demanat informació sobre quin sistema de vigilància té l’Ajuntament, “perquè estem parlant del perímetre estricte de la casa consistorial, no pot ser que entre la Guàrdia Urbana que vigila el voltant de l’Ajuntament i les càmeres no tinguem encara resposta del govern sobre els responsables d’aquesta vandalització”.

“Demanem a l’Ajuntament que reaccioni i que tinguem notícia de qui son les persones que ho han fet, se’ls identifiqui i se’ls pugui sancionar amb tot el pes de la llei”, ha conclòs Martí Galbis, que ha piulat: “El Pla Endreça no funciona ni al perímetre de l’Ajuntament.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia