Societat

Societat

Badalona vol un arbre de Nadal més alt, de 42,5 metres

L’engranatge està en marxa: l’Ajuntament ja ha fet la licitació per contractar la decoració del Nadal 2024/25. Aquestes festes, més elements decoratius, nous espais i més grandiós l’arbre ja gegant davant el centre comercial Màgic, a la plaça del President Tarradellas. L’any passat feia 40 metres d’alçària, aquest any n’ha de fer almenys 42,5. Segons una enquesta feta per la Diputació de Barcelona, tres de cada quatre veïns de Badalona aproven la gestió que ha fet el govern municipal de Xavier García Albiol durant el primer any de mandat. Un dels motius de satisfacció, per al 73% dels enquestats, és com es va promocionar la ciutat el Nadal passat, precisament. Cal recordar que també ha tingut força detractors. En tot cas, es torna a obrir a concurs la decoració de Nadal d’enguany, amb la possibilitat de fer pròrrogues per als dos Nadals següents. L’any passat va guanyar el concurs per fer l’arbre gegant una empresa andalusa, de Còrdova.

Són cinc lots, els que es posen a licitació. Tot representa 1.046.000 euros –el màxim de despesa a què es compromet el consistori–. L’any passat van ser menys diners, 762.600 euros. Decoració nadalenca repartida en cinc lots, dèiem: casa de la vila –38.000 euros–, arbre de Nadal a la plaça de Vila (15 metres d’alçària mínima) –38.000 euros–; decoració nadalenca i il·luminació ornamental de carrers i places –570.000 euros–. En aquest apartat destaquen les il·luminacions especials tant del passeig Marítim com de la rambla del Gorg –en aquesta zona hi haurà el futur canal–. Al Gorg, diu el plec: “Els elements s’han de diferenciar dels altres carrers i places, per donar una imatge i originalitat especials.” El quart lot són motius lluminosos de grans dimensions –120.000 euros–, en 2D i 3D. Se’n volen posar gairebé el doble que l’any passat, repartits pels barris. Van dels 2,5 als 12 metres d’alçària: un ós, un photocall, una caixa de regal, un cor, una criatura màgica tipus elf, una xemeneia, boles de Nadal, un arbre... També es decoraran cinc xiprers al costat de l’arbre gegant. El cinquè lot és l’arbre gegant, que costarà 280.000 euros, 30.000 més que al 2023. L’increment general de la despesa, expliquen, “és degut a l’increment de carrers i al tipus d’elements”.

L’alçària mínima de l’arbre gegant serà de 42,5 metres, amb un diàmetre mínim de la base de quinze metres, amb 90.000 punts de llum –mínim–. Inclourà tres espectacles de llum i so diferents. A les condicions hi ha també una memòria que justifica els motius de la campanya. L’Ajuntament aposta, diu, per una decoració “de caràcter extraordinari” per fomentar l’esperit comunitari, “creant un sentit d’unió i pertinença”. És també un estímul per al comerç local, asseguren: “Una decoració impressionant pot atraure visitants de fora.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia