Societat

societat

Ustec veu “una vulneració sense precedents” el retard en l’adjudicació de les places de docent

El sindicat reclama la convocatòria urgent d’una mesa sectorial i es manifestarà demà davant d’Educació

Després que el departament d’Educació hagi endarrerit fins a finals de juliol l’adjudicació de places docents per al curs que ve, Ustec-Stes ha denunciat que s’han introduït canvis en la normativa i ha carregat contra l’ajornament. “Es tracta d’una vulneració de drets del col·lectiu sense precedents”, ha criticat el sindicat majoritari en el sector de l’ensenyament públic a Catalunya. Educació va informar fa pocs dies que endarreria unes tres setmanes l’adjudicació de places ja que l’increment de funcionaris obliga els tècnics a demanar més temps per garantir que l’aplicació informàtica funciona bé. Ustec exigeix la compareixença de la consellera d’Educació, Anna Simó, i la convocatòria urgent d’una mesa sectorial per abordar la situació. En paral·lel, el sindicat es manifestarà demà davant d’Educació.

“Ens mantenim ferms en la defensa dels drets laborals del professorat i en la lluita per una educació pública de qualitat”, ha recalcat Ustec-Stes, que ha expressat “preocupació i malestar” per l’endarreriment de les adjudicacions d’estiu. “Un fet no menor per la incertesa que genera entre els i les docents del país, que han d’organitzar la seva vida personal sense saber quin serà el seu lloc de treball a data 1 de setembre”, ha apuntat el sindicat d’ensenyament, que igualment ha carregat contra un canvi normatiu introduït “de manera precipitada i sense la deguda consulta amb els sindicats”.

“Altera significativament el procés de selecció i adjudicació de places docents i implica que el personal funcionari en pràctiques podrà rebre via elecció o ofici un nomenament pel curs 2024-2025 en qualsevol de les especialitats que tingui reconegudes a la borsa”, ha recordat Ustec-Stes. “El temps ens ha donat la raó i el Departament s’ha trobat que no té places suficients per col·locar les 31.153 que seran funcionàries -18.295 en pràctiques- el curs vinent”, ha etzibat la portaveu del sindicat, Iolanda Segura. “El decret de plantilles que permet perfilar places i fer propostes de centre de forma indiscriminada ha tingut enguany un efecte més perjudicial i de forma més acusada, i el Departament d’Educació no ha estat capaç ni ha mostrat cap voluntat per evitar-ho”, ha conclòs Segura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia