Societat

El projecte de restauració del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

El Jurat del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2024, promogut pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha escollit el projecte de restauració i millora del camí de ronda de Palamós, de l’Estudi Martí Franch i Ardévol Associats, com a finalista de la dotzena d’aquest prestigiós premi internacional.

La candidatura palamosina competeix dins la categoria de Fronts marítims, que s’incorpora enguany als premis com a resposta a l’especial vulnerabilitat de les ciutats de costa davant del canvi climàtic i en el marc del programa d’activitats “Regata cultural”, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar la celebració de la Copa Amèrica de vela a aquesta ciutat.

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és un certamen biennal i honorífic que, des de l’any 2000, reconeix les millors intervencions de creació, transformació i recuperació dels espais públics de les ciutats europees.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va tancar la dotzena edició d’aquest premi amb la inscripció d’un total de 297 projectes, corresponents a 35 països europeus. Finalment, el Jurat internacional ha escollit les 10 obres finalistes de la present edició (5 per a la categoria General i 5 per a la de Fronts marítims) en una convocatòria que distingeix obres realitzades entre els anys 2022 i 2023, interval que en el cas de Fronts marítims s’estén fins al 2019.

Els països amb major nombre d’obres presentades al premi són Espanya, Bèlgica, Geòrgia, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Suïssa. En el cas del projecte palamosí aquest haurà de competir, dins la categoria de Fronts marítims, amb els següents projectes: Millora de la platja i reurbanització de la vora del port, al municipi de Porto do Son (Corunya); la reurbanització dels banys Dún Laoghaire, a Dublín (Irlanda), el nou Parc marítim de Rímini (Itàlia); i el Bulevard de la platja, a la ciutat de Delfzijl (Països Baixos).

El proper 9 de setembre els finalistes de la categoria de Fronts marítims exposaran els seus projectes a les jornades “Les ciutats i el mar”, obertes al públic, que tindran lloc al CCCB. Finalment, els guanyadors de la dotzena edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà es coneixeran a la cerimònia d’entrega que tindrà lloc al CCCB el 29 d’octubre.

Millora del camí de ronda

El projecte palamosí candidat al premi, es basa en la restauració i millora d’un traçat de 3,5 quilòmetres del camí de ronda del municipi, executat l’any 2021, mitjançant el qual es permet unir, sense interferències, el nucli urbà i el paratge i la platja de Castell, integrant el seu itinerari a l’entorn per on transcórrer i mitjançant el qual es posa en valor el patrimoni natural, cultural i paisatgístic que el municipi té en el seu litoral.

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós a l’hora d’impulsar la restauració del traçat del camí de ronda, ha estat crear una experiència memorable de contacte amb el paisatge i la natura, facilitant una accessibilitat segura i sostenible, ajudant a dinamitzar hàbits saludables entre la ciutadania, restaurant els entorns urbans deteriorats i preservant els hàbitats naturals d’interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil inclusiva als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona