Societat

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

La Teresa, una senyora de 84 anys, viu des de fa molts anys al barri Vell de Girona, al carrer Pedret. Dimecres però potser haurà de deixar el seu habitatge de tota la vida ja que està previst que sigui desnonada a dos quarts de deu del matí. L’any 2007 va firmar un contracte vitalici però ara ja no està en vigor ja que el pis s’ha venut, ha canviat de propietari i és d’un fons voltor, Divarian. “Serà el tercer cop que intenten desnonar-la. És una dona gran i no té cap més alternativa” denuncia el Sindicat de Llogateres de Girona.

L’Ajuntament de Girona, però, intentarà impedir-ho i, aquest dilluns i per primera vegada, ha presentat una denuncia contra el fons voltor a Consum de la Generalitat perquè no ofereix a la senyora un lloguer social ni cap alternativa. Segons diuen, els hi podrien imposar una multa de fins a 90.000 euros. “El fons és coneixedor que incompleix la llei però els és indiferent” exposa la regidora de Cooperació i Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly que té l’esperança que sancionin el fons voltor i així es creïi un precedent per “acabar amb aquestes injustícies”. “Probablement dimecres aconseguirem tornar a suspendre el desnonament i aconseguirem més temps per treballar però si no, ja hem quedat amb la Teresa que anirà a una residència fins que li trobem un habitatge al barri”, sosté Sabaly que remarca que en tot moment han tingut a punt una alternativa habitacional per a la Teresa: “És conscient que potser haurà de deixar casa seva, l’únic que ens ha demanat és poder trobar un pis al mateix barri. En aquests moments no el tenim però entre nosaltres i la Generalitat esperem aconseguir-ho”. I conclou: “Hem fet totes les accions possibles a nivell legal ara ja és una qüestió d’humanitat i farem el que calgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera