Societat

educació

La Universitat de Girona arriba a les 2.000 tesis doctorals

L’estudiant de doctorat Natalie Sofía Rojas ha presentat aquest dilluns la tesi doctoral número 2.000 de la Universitat de Girona (UdG) des de la creació de l’Escola de Doctorat l’any 2010.De fet, l’octubre de 2020 es va presentar, en el marc de la celebració dels 10 anys de l’Escola de Doctorat, la tesi 1.000. Per tant, s’ha assolit el segon miler de tesis presentades en menys de quatre anys, una dada que mostra l’augment del nombre de tesis de la UdG, on es presenten, de mitjana, 120 tesis anuals.

La tesi, elaborada per Natalie Sofía Rojas i sota el nom “El Movimiento Estudiantil Feminista Chileno: Demandas y tensiones de las Feministas al Movimiento Estudiantil” , investiga la irrupció del moviment estudiantil feminista a Xile l’any 2018 i analitza els seus qüestionaments i tensions, i com aquestes dinàmiques van influir en l’agenda política i social.

La investigació es contextualitza en un període marcat per la pandèmia de la COVID-19 i el procés constitucional xilè de 2021-2022. S’exploren les experiències personals i col·lectives de les participants en les mobilitzacions feministes, destacant la continuïtat i transformació de les militàncies feministes al llarg del temps. La investigació aporta a la comprensió de la incorporació de les demandes feministes a l’agenda política institucional i el seu impacte en la cultura política xilena.

Les tesis de la UdG en dades

La creació de l’Escola de Doctorat va tenir lloc uns mesos abans de la publicació del RD 99/2011, el qual regulava les ensenyances de doctorat a Espanya i, en particular, l’organització dels estudis de doctorat a partir de les escoles de Doctorat, essent així la primera a constituir-se de tot l’Estat. Enguany, compta amb més de 900 doctorands, dels quals 206 són nous matriculats d’aquest curs. D’aquests estudis se’n destaca la paritat entre homes (47,7%) i dones (52,3%) així com un altre aspecte remarcable com és l’augment de doctorands internacionals, que, actualment, ja en són el 35%.

Les Ciències Socials són l’àmbit de recerca on més s’enfoquen els estudiants de doctorat de la UdG, dels quals un 34,5% formen part d’aquesta branca de la recerca, seguit dels doctorands matriculats en Ciències, que en configuren el 21%. Tot seguit, amb un 16,5%, se situen els doctorands en Ciències de la Salut i Tecnologia i Enginyeria i, finalment, els d’Arts i Humanitats amb un 11,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona