Societat

trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Els dispositius s’allargaran tot l’estiu a les vies amb més risc amb l’objectiu de combatre la sinistralitat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria General de Mobilitat han dut a terme aquest dijous un macro dispositiu de forma coordinada a tot el territori català per combatre les infraccions que provoquen més accidents a tot el territori. Davant l’augment de l’accidentalitat mortal a diferents vies dels darrers mesos i per l’arribada del bon temps, que afegeix més desplaçaments de vehicles per motius d’oci de cap de setmana –fet que comporta un augment del risc–, la Divisió de Trànsit, de manera coordinada amb el Servei Català de Trànsit(SCT), ha implementat mesures de contenció de l’accidentalitat aquest mes de juliol.

Segons ha informat el cos, s’ha activat un pla coordinat a tot el territori català de forma coordinada i simultània amb efectius de les diferents Àrees Regionals de Trànsit de totes les Regions Policials de Catalunya. Concretament, s’han realitzat controls dinàmics a les vies C-25, C-37, C-15, AP-7, C-17, C-58, C-32, entre d’altres, controls estàtics a tot el territori, instal·lació de caixes radar en línia del SCT, vigilància amb l’helicòpter del SCT i també amb la Unitat de Drons de Mossos d’Esquadra.

Alguns dels punts afectats pels controls estàtics simultanis han estat la C-37 a Castellfollit del Boix(Bages), la C-33 a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), la C-25 a Riudellots de la Selva (Selva), la C-15 a Olèrdola (Alt Penedès), la T-11 a la Canonja (Tarragonès), la C-12 a Tortosa (Baix Ebre), la C-25 a Estaràs (Segarra) i a la N-145 a Valls de Valira (Alt Urgell).

En total, durant el control realitzat aquesta tarda els agents han identificat 17.407 vehicles, dels quals 1.100 han estat denunciats per infraccions de velocitat, 105 per distraccions al volant i 19 en el marc del control de transports.

Concretament, s’han implementat controls intensius de velocitat a tota mena de vehicles, incloent els vehicles pesants, atès que la velocitat excessiva és una de les principals causes que concorren en la sinistralitat viària, perquè redueix el temps de reacció dels conductors davant d’imprevistos ala via i perquè incrementen la gravetat de lesions en cas d’accident de trànsit. A més, els agents també han posat el focus en el transport de viatgers.

Mantenir l’atenció en la conducció i no distreure’s al volant és un altre dels aspectes que s’han controlat en aquest dispositiu, ja que és una de les causes principals de sinistres viaris amb especial. S’ha posat l’accent en els conductors que fan ús d’aparells de telefònica mòbil així com la manipulació de pantalles i altres dispositius. Conductes que, si bé han assolit certa normalització, constitueixen un dels motius de sinistralitat que van en augment i que cal prendre consciència. També s’ha focalitzat en el respecte a les distàncies de seguretat entre vehicles.

Durant aquest 2024 els Mossos d’Esquadra han interposat un 9,47% de denúncies de trànsit respecte el mateix període (1 gener-17 juliol) de l’any 2023. Concretament, enguany s’han realitzat 115.162 denúncies. A més, els Mossos d’Esquadra han instruït 4.795 atestats, un 5,87% més que l’any 2023 per delictes contra la seguretat viària respecte l’any passat. Concretament, la gran majoria per conduir sota els efectes de l’alcohol o conduir sense haver obtingut mai un permís o llicència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia