Societat

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

El president de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, es reuneix amb els 50 joves de la convocatòria 2022 de les beques de grau.

L’entitat mostra el seu reconeixement a aquests estudiants excel·lents que ja han assolit, en molts casos, la meitat dels estudis universitaris

La Fundació “la Caixa” ha celebrat avui una trobada amb els 50 becaris de la convocatòria 2022 de les beques de grau de l’entitat, en un acte de reconeixement a aquests estudiants excel·lents amb escassos recursos econòmics que ja han superat els primers anys dels seus estudis universitaris. Durant la trobada, els becaris s’han reunit amb el president de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, així com amb altres directius de l’entitat.

El programa de Beques de grau de la Fundació “la Caixa”, creat el 2021, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a la formació universitària. En els seus quatre primers anys, ha fet possible que dos-cents joves accedeixin a la universitat gràcies a aquests ajuts.

“Amb el programa de beques de grau donem suport a joves excel·lents d’entorns vulnerables perquè es puguin focalitzar en els estudis universitaris i arribar tan lluny com es proposin. Apostem per ells, pel seu talent, l’esforç i la dedicació, perquè estem convençuts que aprofitaran al màxim aquesta oportunitat i seran un exemple a seguir”, ha explicat Isidre Fainé durant la trobada.

La beca de grau els ofereix una mensualitat de 600 euros, que els facilita la dedicació plena i a temps complet als estudis. A més, els becaris reben ajuts per adquirir material i equipament informàtic, dotacions complementàries per a estades internacionals, cursos d’idiomes i un programa d’acompanyament i formació en habilitats transversals.

La beca també inclou activitats de networking, mitjançant trobades presencials i virtuals. En acabar el segon curs de la carrera té lloc una trobada presencial a Barcelona, que aquest any s’ha dut a terme durant aquesta tercera setmana de juliol. Durant quatre dies, els becaris han tingut l’oportunitat de compartir idees, estrènyer llaços i adquirir nous aprenentatges a través de diferents activitats, visites culturals i sessions amb orientadors del programa.

La trobada a Barcelona ha culminat amb l’esmentat acte de reconeixement als becaris, que s’ha celebrat als Serveis Centrals de la Fundació “la Caixa”.

Quarta promoció

Paral·lelament, aquest any la Fundació “la Caixa” ha concedit 50 noves beques de grau corresponents a la convocatòria de 2024, després d’haver rebut 979 sol·licituds. Els becaris començaran a cursar estudis de grau o ensenyaments artístics superiors el proper mes de setembre.

Els cinquanta becaris seleccionats provenen de vint-i-dues províncies espanyoles: Barcelona (7), Granada (4), Múrcia (4), Alacant (3), Astúries (3), Badajoz (3), Las Palmas (3), Almeria (2) , Cadis (2), Cantàbria (2), Còrdova (2), Guadalajara (2), Madrid (2), Tarragona (2), Santa Cruz de Tenerife (2), Biscaia (1), Càceres (1), Huelva (1), Jaén (1), Màlaga (1), Ourense (1) i Salamanca (1).En aquesta quarta edició de la convocatòria, corresponent al 2024, les especialitats més demanades han estat Medicina (9), Matemàtiques i Física (5), Dret i Administració d’Empresa (4) i Ciències Polítiques i Relacions Internacionals (4). Els centres que rebran més becaris són la Universitat de Barcelona (4), la Universidad Complutense de Madrid (4), la Universitat Politècnica de Catalunya (3), la Universitat Pompeu Fabra (3), la Universidad de Granada (3), la Universidad de Murcia (3) i la Universidad de Salamanca (3).

Quatre dècades de suport a l’excel·lència acadèmica i investigadora
El programa de beques de la Fundació “la Caixa” va néixer el 1982 amb l’objectiu de fomentar la mobilitat internacional i impulsar la formació d’excel·lència i la recerca a les millors universitats i centres d’investigació del món, a través del seu programa de beques de postgrau a l’estranger. Més tard, amb els programes de doctorat i postdoctorat a Espanya i Portugal, es va apostar per atraure i retenir el millor talent investigador espanyol i internacional, i fomentar la recerca capdavantera a la península Ibèrica. Durant aquests més de quaranta anys, més de si mil estudiants i investigadors han obtingut una d’aquestes beques.Des del 2021, amb el programa de beques de grau, la Fundació “la Caixa” cobreix totes les etapes formatives, des del grau fins al postdoctorat, alhora que fa un nou gir i combina per primera vegada l’excel·lència acadèmica que caracteritza tant aquests ajuts amb l’equitat social.

Entra al MediaHub per descarregar altres recursos multimèdia, sol·licitar entrevistes i molt més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia