Societat

QUART

El ‘nou’ Museu de la Terrissa: seu d’actes d’entitats i exposicions

El nou equip de govern de Quart, de Gent de Quart i el PSC, aspira a revitalitzar el Museu de la Terrissa, un dels símbols del municipi. L’alcalde, Ferran Rodero (Gent de Quart), afirma que l’equipament ha de ser “la casa dels quartencs”, cosa que passa perquè sigui un espai expositiu (com una galeria d’art), però també la seu d’actes i exposicions d’entitats del poble.

El novembre passat, l’Ajuntament va reobrir el Museu de la Terrissa, que estava tancat des del desembre del 2020. Recentment, a l’equipament hi ha hagut una exposició dels 25 anys de l’Associació d’Excursionistes i, més endavant, n’hi haurà una sobre la història del club de futbol També s’hi ha fet una exposició d’activitats al voltant del Dia de la Dona.

El Museu de la Terrissa ha d’anar més enllà d’explicar 700 anys d’ofici al poble, sosté Rodero. “Hem de fer que hi passin coses, per exemple, un concert [com ara el de la coral Cor de Cor, del 7 de juliol] i dur-hi exposicions de fora, que atregui gent de fora. Que la gent que vingui al museu conegui l’exposició i viceversa: que la gent que vingui a l’exposició, conegui el museu.”

Protecció com a BCIL

El 20 de març, l’Ajuntament va protegir el museu i en va incloure la seu, l’antiga bòbila de Can Ginesta, en el llistat de béns culturals d’interès local (BCIL), igual que va fer amb la rectoria de l’església de Santa Maria. El consistori també s’ha dotat d’un consell assessor per definir les actuacions de la nova etapa.

L’exposició permanent del Museu de la Terrissa està oberta el dissabte de les 10h a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El diumenge també obre, de les 10 a les 14 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.