Societat

Olot

Més de quaranta exposicions, a la biennal Olot Fotografia

La biennal de fotografia Olot Fotografia s’inaugura el proper 2 d’agost amb les propostes de més d’una quarantena de fotògrafs d’arreu dels Països Catalans, de l’Estat espanyol, Mèxic i Alemanya i amb exposicions a onze espais d’entitats públiques i privades de la capital garrotxina i dos de forans, a Barcelona i Vic. És la trentena edició i ho fa consolidada com el certamen de fotografia més antic de l’Estat espanyol.

L’objectiu de l’organització és convertir la ciutat en un gran espai expositiu perquè fotògrafs d’arreu puguin donar a conèixer la seva obra i, a la vegada, per acostar la fotografia al gran públic. No en va es poden veure mostres al Bouquet, la cafeteria L’Arada, l’espai cafè 6T7, l’hospital d’Olot i la biblioteca Marià Vayreda, espais on no se sol anar a gaudir de l’art. Els altres punts d’exposició són més habituals: els claustres del Carme i de l’Hospici, Can Trinxeria, la sala El Caliu, Ca la Tina del Centre Catòlic, l’Orfeó Popular Olotí i la galeria L’Àmbit Espai d’Art.

La biennal s’inaugura amb la presentació dels treballs de tots els participants, en un acte a l’Hospici. Tot i que les mostres es podran veure fins a final del mes d’agost, el gros d’activitats es concentren aquell cap de setmana. Hi ha propostes molt populars, com ara el Photo Firal, un espai que s’habilitarà al passeig d’en Blay, el més cèntric de la ciutat, perquè tothom qui vulgui pugui penjar-hi una fotografia i endur-se’n una de les que hi troba exposades. També és molt identificativa de la biennal olotina la fira mercat d’autor, que clou el primer cap de setmana d’agost d’activitats. Es du a terme a la plaça Clarà i té el mateix format que la tradicional fira de dibuix de Sant Lluc.

La resta de la programació inclou tallers formatius i divulgatius, com ara un de fotografia estenopeica amb Eva Lorente, un de retrats al col·lodió i un de cianotípia amb Jordi Gómez. Una xerrada de Javier de Reparaz, una sessió de nu, la visualització dels guanyadors de la beca Olot Fotografia i un taller de fotografia nocturna completen l’oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.