Societat

Religió

La Institució Bíblica Evangèlica rep l’11è Memorial Cassià Just

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, va lliurar dijous l’11è Memorial Cassià Just a la Institució Bíblica Evangèlica (IBEC) per la seva contribució en el camp humanístic.Aquest premi quest guardó, que impulsa la Generalitat de Catalunya des del 2010, que reconeix persones i entitats que fomenten el diàleg interreligiós, la defensa dels drets humans i la pau, i la cohesió socialEl jurat del Memorial ha reconegut l’IBEC pel seu treball en favor de la llibertat religiosa i de pensament, pel paper de la dona en el context religiós, per una participació rigorosa en el camp humanístic, i finalment, per la seva defensa i promoció de la llengua catalana “en un moment en què el català està reculant al conjunt d’esglésies i comunitats protestants del país”, ha subratllat Vilagrà. Durant la seva intervenció, la vicepresidenta va tenir paraules de reconeixement a la pastora de l’Església Evangèlica de Gràcia, i actual presidenta de l’IBEC, Noemí Cortès Roca, pel seu “lideratge i lluita en favor de la igualtat de gènere en el món protestant”.

Per la seva banda, la pastora protestant Noemí Cortès Roca, en nom de l’entitat guardonada, ha volgut destacar durant el seu discurs d’agraïment que l’IBEC “va néixer del desig de donar les eines al poble evangèlic català per poder viure la fe en la seva llengua” i que “des dels seus inicis, ha mantingut un caràcter progressista i lluitador”.

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya s’ocupa, des de la seva creació, d’editar les escriptures i divulgar reflexions sobre l’evangeli des de la perspectiva protestant en català. Tal com s’ha esmentat en la lectura de l’acta del jurat, la concessió del Memorial és també un reconeixement al protestantisme a Catalunya, confessió que va partir una forta persecució durant el franquisme i que avui és una de les principals minories religioses del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.