Societat

Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Els Mossos d’Esquadra tenen en marxa des de principis de juliol una campanya d’inspeccions a habitatges d’ús turístic d’arreu de Catalunya i només en la primera setmana de juliol ja s’han fet 158 inspeccions a tot el territori català i s’han aixecat un total de 92 actes d’infracció. En aquesta campanya d’inspeccions, a més del departament d’Empresa i Treball, també hi ha participa l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta acció s’emmarca en el Pla de Seguretat Integral a tot Catalunya, que s’ha engegat aquest estiu per fer front als principals reptes de seguretat del període estival. Diferents indicadors assenyalen que enguany s’arribarà a xifres rècord de turistes a Catalunya i que se superaran les dades de l’any passat, de més de vint milions de visitants, un 46% dels quals es van concentrar durant els mesos d’estiu. Enguany, a més, coincideix que es faran les primeres regates de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

La campanya d’inspeccions es perllongarà durant aquests mesos d’estiu. En la inspecció s’identifica les persones allotjades a l’habitatge d’ús turístic i s’extreu informació de les circumstàncies de la seva estada: quantitat de dies que s’allotgen, com han fet la reserva, persones de contacte, preu, així com qualsevol altra dada que sigui d’interès per a l’obertura d’un expedient sancionador.

Quant a la tipologia de les infraccions, la gran majoria es refereix a la falta de llicència d’activitat d’habitatge d’ús turístic. Altres incompliments són, per exemple, no disposar del rètol informatiu amb un telèfon d’atenció als clients (de 24 hores) o no tenir la placa identificativa a l’exterior de l’allotjament.

En el cas de Barcelona, les inspeccions s’han dut a terme de la mà de l’Ajuntament i han estat dirigides majoritàriament a establiments denunciats pels propietaris de pisos o que havien rebut reiterades queixes de veïns. En les inspeccions s’han trobat casos de persones que han llogat el pis com habitatge per després rellogar-lo a turistes. Aquí s’han trobat amb l’existència de màfies dedicades a aquesta activitat. Un altre tipus de cas que s’ha trobat a Barcelona és el del llogater que fa obres sense cap autorització del propietari per obtenir el màxim possible d’habitacions per llogar-les per dies.

Aquest dispositiu d’inspecció té l’objectiu de combatre la creixent picaresca com a nova font de negoci i que propicia l’activitat il·legal i delinqüencial. També pretén combatre l’incompliment normatiu i reforçar el coneixement de la llei sobre l’obligació de registre i comunicació a la direcció general de la Policia de les persones que s’allotgen als establiments d’hostalatge a Catalunya. De fet, s’ha constatat que el sector –que està creixent de forma exponencial– té un alt nivell d’incompliment quant a la seguretat ciutadana, justament per no fer les comunicacions de les persones allotjades al cos de Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia