Societat

Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

La desfilada del Pride ha ocupat aquesta tarda el centre de Barcelona, estrenant nou recorregut. Les carrosses han passat des de plaça Universitat fins a l’Arc de Triomf travessant la Gran Via i baixant pel passeig de Sant Joan. Enguany, el Pride reivindica una educació en diversitat sexoafectiva i de gènere, recordant que és una “assignatura pendent” a les aules. En una de les primeres jornades més caloroses de l’estiu, milers de persones s’han concentrat a sobre de les carrosses d’entitats, empreses i institucions. Alguns dels assistents han remarcat que espais com el Pride serveixen per “fer visible” la comunitat LGTBI i han assenyalat la importància de sortir als carrers en un context d’auge de l’extrema dreta per “no fer passes enrere”.

Diverses persones assistents han explicat la necessitat de concentrar-se per “fer visible” i mostrar “l’orgull” LGTBI: “Més enllà de la festa, cal implicar-se socialment perquè sembla que les coses estiguin molt bé, però poden canviar.” I han remarcat una inquietud: “La gent que vota la dreta es deixa arrossegar per l’extrema dreta.”

Fins ara, la rua del Pride resseguia l’avinguda Paral·lel per acabar a plaça Espanya, però enguany, per primera vegada, la desfilada ha recorregut el centre fins a l’Arc de Triomf on les entitats promotores del festival han llegit un manifest, centrant en l’educació sexoafectiva. La festa continua, als escenaris del passeig de Lluís Companys i plaça Catalunya amb Jessie J com a cap de cartell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.