Societat

Sant Pau i el Tibidabo s’alien per fomentar les vocacions científiques

L’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i el Parc d’atraccions del Tibidabo han signat un acord per impulsar la divulgació de la recerca amb perspectiva de gènere i fomentar les vocacions científiques entre els més petits. L’acord preveu diferents jornades de divulgació al parc d’atraccions per generar consciència sobre la importància de la ciència i el rol de les dones. La primera s’ha fet aquest cap de setmana i el projecte culminaràcoincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, el febrer de 2025.

Dissabte els visitants del parc van poder gaudir de la primera jornada lúdic-científica de divulgació de la recerca amb perspectiva de gènere. Les següents seran el 21 de setembre i el 24 de novembre, com a pas previ de la festa final el 9 febrer 2025.

Hi ha moltes nenes que de petites volen ser investigadores o científiques, però que en arribar l’adolescència sovint abandonen el seu somni per la falta de referents propers, la presència d’estereotips de gènere a la societat i el descens de l’autoestima durant les edats adolescents.

El projecte de Sant Pau i el Tibidabo s’articula al voltant de la història de la Mariona, que és una nena inquieta de 8 anys.. Té el superpoder de ser la nena més curiosa del món i demana ajuda a tots els nens i nenes que visiten el Tibidabo durant les jornades divulgatives per retornar a les seves amigues l’emoció, la il·lusió i la força per arribar a ser les científiques que somniaven ser. Les famílies la podran ajudar a activar els principals òrgans vitals i vivint amb ella l’aventura de conèixer a fons el cervell, el cor i els músculs, i la sang que aniran activant-se en les diferents joranades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.