Societat

societat

Víctimes d’abusos a l’església demanen que no s’atorgui la medalla d’or a Montserrat

Entregaran demà una carta a la Mesa del Parlament perquè revoqui la decisió adoptada el 7 de juliol

La missiva està signada per Miguel Hurtado, Alejandro Palomas, Enric Soler i altres afectats

Un grup de víctimes d’abusos sexuals per part de l’Església demanen a la Mesa del Parlament que revoqui la seva decisió d’atorgar la medalla d’or a l’Abadia de Montserrat. En una carta, que ha avançat avui ‘El Periódico’ i TV3 i que serà lliurada demà als membres de la Mesa i registrada a la cambra, acusen la institució religiosa d’haver “silenciat i encobert” casos de pederàstia en el seu interior, sense denunciar-ho a la justícia civil ni obrir una investigació canònica. Va signada per Miguel Hurtado, víctima a Montserrat, i altres afectats com Alejandro Palomas, Manuel Barbero, Enric Soler i Jordi de la Mata.

La carta de les víctimes es presenta després que el passat 9 de juliol el Parlament de Catalunya acordés concedir la Medalla d’Honor en categoria d’or al Monestir de Montserrat coincidint amb el mil·lenari de la fundació de la basílica l’any 2025. Ho va anunciar el president de la cambra, Josep Rull, després que la Mesa ho ratifiqués. Rull va destacar que l’abadia “s’ha convertit en un baluard de defensa de la llengua i la cultura catalana”, així com de les “llibertats col·lectives”.

Les víctimes d’abusos denuncien que l’abadia va reconèixer que el germà Andreu –responsable del grup d’escoltisme—i un altre monjo havien estat depredadors sexuals, però que no va fer res per a fer justícia, més enllà d’una comissió d’investigació interna “designada a dit” i amb la majoria de membres “amb greus conflictes d’interessos”.

“L’Abadia de Montserrat és un exemple de males pràctiques en la lluita contra la pederàstia. Honrar públicament a institucions que encobreixen casos de pederàstia envia el missatge equivocat, incentivant que es perpetuïn aquest tipus de conductes execrables”, alerta el grup d’afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia