Societat

La crònica

Adeu a Can Federico de Sant Jaume

La Montse de Can Federico ha abaixat la persiana per última vegada i la gent li ha volgut agrair tants i tants anys de servei

Tots tenim un Can Federico, una d’aquelles botigues de queviures on venen una mica de tot. Aquests establiments són vitals, encara ara, per als barris de les ciutats i, sobretot, per als pobles. En el meu cas particular, eren Ca la Dolors, Ca la Conxita del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot i Ca la Lluïsa del barri vell, on el meu pare tenia el negoci, arreglava sabates. Doncs, en el cas dels veïns de Sant Jaume de Llierca, l’autoservei Vila, Can Federico, és una d’aquestes botigues de tota la vida i, en el seu cas particular, una de les més conegudes i estimades del poble. A final del mes de juny i després de tota una vida darrere el taulell, la Montse de Can Federico ha abaixat la persiana per última vegada. I la gent del poble i l’Ajuntament li ha volgut agrair el servei que ha fet durant tants i tants anys.

L’acte de comiat ha reunit veïns i amics que han homenatjat la Montse i la seva família per la dedicació i el servei constant que han ofert durant tants anys. Entre els assistents hi havia una representació del consistori, els regidors Carles Farràs i Pere Roca, que ha volgut destacar la importància del petit comerç en el teixit social i econòmic dels pobles. “El tancament de l’autoservei Vila és un moment molt emotiu per a tots nosaltres. La Montse de Can Federico no només ha estat una comerciant, sinó també un punt de trobada, un lloc on es compartien històries i somriures. Els petits comerços són l’ànima dels nostres pobles, són els que donen vida i cohesió al nostre poble. Sense ells perdem una part essencial de la nostra identitat”, ha dit Farràs, que és regidor de Comerç i Promoció Municipal. L’acte de comiat ha tingut moments molt emotius. Al seu torn, els veïns han expressat el seu afecte a la Montse i família amb petits detalls i paraules d’homenatge. Tots han coincidit amb l’amabilitat i el somriure amb què els atenia la Montse.

I és que Can Federico i la resta de botigues de barri o de poble són importants per a l’economia local i eviten que els veïns s’hagin de desplaçar lluny per comprar, però són sobretot un punt de relacions socials, escolten qui necessita ser escoltat, fan companyia, són un element més de la seguretat ciutadana...

La jornada d’homenatge a la Montse de Can Federico s’ha acabat amb un brindis per tot el que l’autoservei Vila ha significat per a Sant Jaume de Llierca. Un lloc, doncs, que sempre serà recordat amb afecte i gratitud, que ha estat homenatjat, i de retruc l’homenatge es pot fer extensiu a totes les botigues de poble i de barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.