Societat

SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Els veïns del carrer Damià Campeny i també dels voltants, com ara el carrer Balmes i el Sant Antoni, denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos de la Sareb que hi ha al número 34 on l’estiu passat es van instal·lar famílies de la comunitat gitana.

“No es pot viure perquè és un no parar de soroll, crits i brutícia”, denuncia una de les veïnes afectades, que manté que el veïnat està “revolucionat” sense que els serveis socials o la policia “hi posin remei”. Els veïns fa mesos que denuncien la problemàtica, que van fer arribar a l’associació de veïns del centre i a la regidora de Benestar Social, Laura Seijo. Fonts municipals asseguren que la situació en aquesta comunitat és complexa i s’està treballant de forma coordinada entre serveis socials, Mediació, Habitatge, Salut Pública i la policia. L’edifici és propietat de la Sareb, que en va denunciar l’ocupació, i els processos es troben als jutjats.

Menors a l’edifici

Els veïns mantenen que no serveixen de res les denúncies reiterades quan avisen la policia pels aldarulls que hi ha a la comunitat, on asseguren que hi conviuen menors d’edat. “És un situació molt conflictiva perquè hi ha una veïna que amenaça i et sents molt impotent”, expliquen conscients dels esforços, sense èxit, que s’han fet de mediació. “Es llença brutícia per les finestres i als patis interiors i els nens no van a escola”, lamenten els veïns d’una situació que arrosseguen de fa un any. L’Ajuntament ha realitzat diverses inspeccions multidisciplinàries per comprovar l’estat en què es troben els immobles, i no s’hi ha detectat risc estructural, de salut pública o energètic que permeti decretar-ne el desallotjament en aplicació del protocol municipal que permet desocupar habitatges quan es detecta que hi ha risc per a les persones que hi viuen.

Les molèsties pels veïns s’han agreujat des que es va tallar l’aigua corrent a l’edifici i a les nits les famílies, amb les criatures, aprofiten per sortir amb carretons a omplir els bidons a les fonts públiques que hi ha més a prop. “Cada nit és un malson i acabarà amb la salut de tots”, lamenten els veïns.

Aigües de Mataró no té contractat ni de manera provisional, ni de manera definitiva, cap subministrament des que es va donar de baixa la promotora fa quatre anys. Per tant, si l’immoble o algun departament disposava del servei d’aigua era degut a una connexió fraudulenta a la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia