Societat

societat

39 infants sahrauís passaran l’estiu a Girona en el marc del programa “Vacances en pau”

Un total de 39 infants sahrauís provinents dels camps de refugiats de la daira de Farsia passaran l’estiu a la ciutat de Girona en el marc del programa “Vacances en pau”. Ahir a la tarda, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, acompanyat de la regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly i Balde, i de la presidenta de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) – Girona, Montserrat Fiol, van rebre els infants i les famílies que els acolliran per donar-los la benvinguda a la ciutat. En l’acte també hi va participar la coordinadora de “Vacances en pau”, Pilar Bayé.

Aquest any, famílies de les comarques gironines acolliran durant 2 mesos 13 nenes i 26 nens d’entre 8 i 12 anys i procedents dels campaments refugiats sahrauís situats a la regió algeriana de Tindouf. Aquesta iniciativa els dóna la possibilitat de participar en activitats lúdiques, com casals d’estiu; d’accedir a una alimentació variada, inexistent als campaments, i de conèixer nous costums i llengües. També se’ls brinda assistència sanitària i odontològica.

A més, per segon any consecutiu, el programa ha incorporat una vessant integradora portant a la ciutat infants amb diversitat funcional, gràcies a la col·laboració amb Wani bik i el suport de persones voluntàries. Un total de 8 nens i nenes amb diferents graus de discapacitat conviuran durant les properes setmanes a l’Escola d’Educació Especial de Palau de Girona.

“És un orgull poder oferir any rere any un estiu per a la mainada sahrauí a la nostra ciutat. D’aquesta manera, el vincle amb el poble sahrauí cada vegada es fa més fort”, va destacar Lluc Salellas. Per la seva banda, la regidora Amy Sabaly, va remarcar que “la relació de Girona amb Farsia ens permet oferir oportunitats a mainada molt diversa. Enguany, estem molt satisfets de poder aprofundir en una col·laboració que permetrà que vuit nens amb diversitat funcional disposin d’una ajuda educativa mentre siguin a Girona”.

“Vacances en Pau” és un programa d’acció humanitària que permet que nens i nenes puguin viure un estiu fora de les dures condicions dels campaments de refugiats de Tinduf, a Algèria. A Girona funciona des del 1995 gràcies a l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharuí (ACAPS) – Girona, i la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i d’altres consistoris gironins. La iniciativa està impulsada pel Ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i organitzada per la delegació del moviment del Front Polisari a Catalunya .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona
societat

Gran inici del 52è Concurs de Focs d’Artifici amb la Pirotècnia Josman

blanes
filipines

Decreten l’estat de calamitat per les inundacions a Manila

barcelona

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
societat

39 infants sahrauís passaran l’estiu a Girona en el marc del programa “Vacances en pau”

girona
Medi ambient

La nova Zepa del delta del Llobregat ha de frenar el creixement de port i aeroport, segons Zeroport

Barcelona
Societat

Recuperen restes òssies a l’excavació a la fossa del cementiri de Bellaguarda

Bellaguarda
societat

El telèfon de prevenció del suïcidi ha atès 33 trucades diàries el darrer any

barcelona