Societat

Societat

Barcelona aprova pujar fins als 4 euros la taxa turística, el màxim

PSC, Junts, BComú i ERC voten a favor de l’increment

Suposarà una recaptació de 30 milions euros anuals més pel consistori

L’increment de la taxa turística ha arribat al ple de Barcelona en ple debat sobre el turisme massiu. Amb els vots a favor de PSC, Junts, BComú i ERC s’ha aprovat provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal que regula el recàrrec de la ciutat sobre l’Impost d’Estades en Establiments Turústics per passar dels 3,25 euros actuals fins als 4 euros per persona i nit, el màxim permès. PP i Vox han votat en contra. Durant la sessió plenària, el tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha demanat a la Generalitat eliminar el topall legal que, ara com ara, limita el recàrrec municipal. Segons ha argumentat Valls, “el turista és un ciutadà temporal que fa un ús intensiu dels serveis públics, i per tant amb la seva contribució ha de finançar la neteja, la seguretat, l’enllumenat o el transport públic i ajudar a mantenir la qualitat dels serveis”. La regidora de Trias per Barcelona Joana Ortega s’ha mostrat partidària de la mesura, però ha demanat al govern que la recaptació també contribueixi a tirar endavant “polítiques de promoció de la ciutat”. El tràmit d’aquest divendres ha arribat després del debat al ple del mes de juny, on ERC va portar la proposta d’increment de la taxa. Així, el regidor d’Esquerra Jordi Castellana ha destacat que la proposta del seu grup municipal busca “liderar i actuar en els impactes negatius del turisme” i ha subratllat que la recaptació ha de permetre “fer millors polítiques per revertir les externalitats negatives del turisme”. La regidora de BComú Janet Sanz ha celebrat la iniciativa, però ha demanat al consistori “anar més enllà” per tal que el topall es pugui augmentar i perquè “tota la recaptació” es gestioni des del consistori.

Macrocuines a la Zona Franca

El plenari també ha donat el vistiplau a flexibilitzar els criteris per instal·lar macrocuines i magatzems d’aliments a la Zona Franca. El PSC, Junts, ERC i BComú hi ha votat a favor, el PP en contra i Vox s’ha abstingut. El govern de Collboni plantejava suavitzar les condicions en totes les zones industrials exceptuant el 22@. Finalment, però, el polígon industrial del Bon Pastor també en queda exclòs -tal com demanava BComú- i el document final elimina la possibilitat d’implantar cuines amb repartiment a domicili als sòls industrials del Bon Pastor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Víctor Català i el ball del drac

L’Escala
Josep Maria Contel
Taller d’Història de Gràcia. Comissió del Nomenclàtor de Gràcia

“Volem recuperar topònims i part de la història de Gràcia”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

Alfons XIII, el repressor

Medi Ambient

Troben a Begues un rar exemplar de papallona en un parc metropolità

Begues
economia

La icònica pastisseria Danés d’Arenys de Mar tanca, però continuarà fent coquetes

arenys de mar
amèrica del sud

El Suprem del Brasil ordena suspendre la xarxa social X en el país

barcelona
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès