Societat

Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

La ciutat de Mataró va viure ahir una de les jornades grans de les festes amb el tradicional homenatge a les santes patrones Juliana i Semproniana del ball de l’Àliga. La diada de les Santes va començar el dia amb les Matinades de grallers i gegants. També amb la missa de les Santes a la basílica de Santa Maria, que va ser precedida per l’anada a ofici de diablesses, tabalers, grallers, nans i bèsties que acompanyaven les autoritats des de l’Ajuntament. I, com és tradició, les relíquies de les Santes Juliana i Semproniana van sortir de la basílica i, acabada la missa, van fer una petita processó acompanyades de les campanes durant el recorregut. La Missa de Glòria se celebra des de fa 176 anys. Les comparses van desfilar novament de tornada a l’Ajuntament, i a la tarda van tornar a sortir a la Passada.

Les festes van començar el dia 19, tot i que els actes festius es concentren durant aquesta setmana. Dijous va ser la nit boja, amb la Convidada de la Família Robafaves i l’Escapada a negra nit, amb correfocs protagonitzats per diferents colles de diables d’arreu de Catalunya. Les actuacions de diables, diablesses i tabalers van continuar divendres a la nit, jornada en què es va organitzar també la revetlla de festa major amb diferents concerts musicals.

La jornada d’avui diumenge té un caire més familiar, amb espectacles per als més petits al Nou Parc Central. Hi haurà ball de dracs al vespre, així com diversos concerts a l’Espai Familiar i a la plaça de Santa Anna. Demà dilluns és l’últim dia de les Santes, amb una última cercavila a la tarda, actuacions musicals i la tronada de fi de festa, a la mitjanit.

A les Santes d’enguany s’han recordat els 40 anys de TV Mataró, la segona més veterana de Catalunya després de la de Cardedeu. Una exposició mostra l’arxiu audiovisual vinculat amb les Santes, i també amb l’evolució de la ciutat, i es pot visitar fins el 8 de setembre. Enguany se celebren altres aniversaris, com els 20 anys de la colla del Ball de Diables i de diversos nans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra