Societat

societat

La Paeria aposta per a la millora de la gestió de les colònies de gats comunitaris

Sol·licita una subvenció al ministeri de Drets Socials per implantar el primer programa aprovat

S’estima que hi ha uns 90 punts d’alimentació al carrer, amb uns 1.440 animals

S’estima que hi ha uns 90 punts d’alimentació al carrer, amb uns 1.440 animals a Lleida. La Paeria ha aprovat el primer programa de gestió integral dels gats comunitaris per avançar en les polítiques de protecció dels animals complint així la nova llei de Benestar Animal. “Aquesta iniciativa és fruit del diàleg i la col·laboració intensa que hem posat en marxa amb les entitats animalistes de la ciutat, per tal de millorar el benestar animal a la ciutat”, ha afirmat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias. En aquesta línia, la junta de govern ha aprovat recentment la sol·licitud d’una subvenció per a la gestió de les colònies felines en el marc de la línia oberta pel ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. L’ajut que es demana és de 86.863,43 euros, dels 107.181,8 euros de cost total del projecte.

El programa aprovat pel consistori té com a objectiu controlar la població de gats comunitaris del municipi, estabilitzar-la i reduir progressivament el nombre a la via pública. A més, vol disminuir els inconvenients i conflictes per molèsties i insalubritat que provoquen així com millorar la salut i el benestar dels animals. Segons apunta l’ajuntament, es farà una anàlisi inicial de la situació per anar desenvolupant progressivament el programa actuant en cada grup de gats comunitaris. Hi haurà el procediment de captura, esterilització, registre i retorn (CER), per al control de natalitat, fins aconseguir la millor qualitat de vida dels gats i la disminució de les colònies. Per desenvolupar aquestes tasques es comptarà amb la col·laboració de voluntaris, entitats i associacions sense ànim de lucre de protecció animal. En el programa, es defineix la figura de la persona cuidadora de gats comunitaris que haurà de passar un curs de formació. També es formarà als treballadors municipals que intervinguin en les colònies. La implementació del Programa permetrà registrar i obtenir dades més acurades sobre la població total existents, que varia amb el temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia