Societat

SOCIETAT

Pineda canvia altre cop d’ubicació les Barraques, però sense tornar a la platja

Les Barraques de Pineda de Mar, conegudes també com a Festa Jove, tornaran a canviar d’ubicació a la recerca d’un espai adient i definitiu i després de renunciar un any més, i ja serà el segon, a l’espai tradicional de la platja dels Pins. Si l’any passat s’organitzaven a corre cuita en un solar municipal en el barri del Carme, aquest any es plantaran en l’aparcament del complex esportiu de Can Xaubet, a tocar del barri del Poblenou. Així ho han informat avui des del consistori, coorganitzador de la celebració juntament amb el Consell de Joves, a través d’un comunicat. La festa es farà del 29 al 31 d’agost i comptarà amb una Teen Fes, un programa d’activitats de tarda adreçades també al jovent i amb propostes com ara tallers, circuit de pump truck, brau mecànic o un xutòmetre . D’altra banda, l’Ajuntament posarà un bus nocturn per tal de facilitar el desplaçament fins a Can Xaubet des de Plaça Mèlies per assistir als concerts i poder tornar de manera més segura. La programació de concerts inclou als grups Flashy Ice Cream, Les Que Faltaband i Boom Boom Fighters & Cookah P, a més de les discjòqueis Lia Jensen, Lil. G i Natura.

Les Barraques de l’any passat al barri del Carme van tenir mala sort i només es van poder celebrar una única nit per la presència de la pluja en les altres jornades. Malgrat que el govern, llavors només del PSC, en va fer una valoració positiva, el regidor Jorge Torres va precisar que de cara a futures edicions calia «buscar una programació que defineixi millor el públic i trobar un horari que permeti fer la festa». També va reconèixer la paciència demostrada pels veïns “davant de moltes incerteses de tothom.

En qualsevol cas, la ubicació per tradició de les Barraques de Pineda ha estat en els últims anys la platja dels Pins. L’any 2022, però, l’aforament permès es va desbordar quan un nombrós grup de persones va intentar accedir-hi per la força. Es va provocar una situació de risc “greu” i hi van haver d’intervenir la Policia Local i els Mossos suspenent abans d’hora el concert. Paral·lelament, i davant la negativa de Territori aquest any i per segon cop consecutiu a permetre el festival Arts d’Estiu a la zona de la Llàntia, molt a prop de la platja dels Pins, ha obligat l’Ajuntament a revisar els criteris per deixar fer activitats al litoral. Sense anar més lluny, la normativa estableix un màxim d’11 activitats al llarg de l’any que sobrepassin la qualitat acústica i, el mateix festival –que ara es farà a Santa Susanna en uns terrenys lluny de la costa– ja sumava dotze concerts. Per tant, la possibilitat de retorn a la platja de les Barraques aquest 2024, era inviable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia