Societat

turisme

282 milions dels Next Generation van ser per impulsar la transformació digital del turisme

La indústria i el turisme català han rebut 742 milions dels fons Next Generation, ha informat el ministre de Turisme i Insústria, Jordi Hereu. De tots aquests diners, 282 milions s’han concedit en l’àmbit de turisme per transformar el model turístic i fer-lo més digital i sostenible.

La transformació digital del sector del turisme és clau per a la seva descentralització i desestacionament. “Cal que el sector públic agafi les regnes, lideri, i, en coordinació amb el privat, tiri endavant la iniciativa de gestionar aquesta descentralització dels turistes i crear el producte alternatiu. Aquí hi ha el tema de totes les aplicacions que es podran desenvolupar gràcies als Next Generation; per poder informar el visitant a temps real sobre on pot anar i on no, on hi ha gent i a quin lloc pot anar que n’hi hagi menys. Això també farà que no hi hagi la imatge de concentració”, va explicar a aquest diari Eduard Torres, CEO del grup Duquessa i expresident de Turisme de Barcelona.

Precisament i segons va informar el ministeri que dirigeix Jordi Hereu, “la convocatòria d’ajudes anomenada Destinacions Turístiques Intel·ligents, dotada amb 96 milions d’euros, ha rebut un total de 250 iniciatives de transformació digital”.

Catalunya ja ha captat un total de 8.075 milions d’euros dels fons Next Generation fins al maig.

Més targetes

La despesa amb targeta als comerços de Barcelona ha pujat un 6,7% el primer semestre de l’any en relació al mateix termini del 2023 i un 35,7% en comparació amb els sis primers mesos del 2019, segons les xifres de l’Oficina Municipal de Dades. Les dades “confirmen el dinamisme econòmic que viu Barcelona, amb un augment notori de la despesa en sectors que donen vida a la ciutat, com són el lleure, la restauració o el comerç”, va dir en presentar-se aquestes dades la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil, que v subratllar que, a seu parer, el creixement del consum privat reflecteix l’evolució “favorable” del mercat laboral i l’augment de la renda disponible a les llars. Una dinàmica “positiva” que es repeteix “a tots els districtes de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona incrementa un 42% l’import de la subvenció per al transport adaptat aquest 2024

GIRONA
societat

Catalunya registra 73 morts al juliol atribuïbles a la calor

barcelona
Medi Ambient

Obliguen a empreses de Tarragona a aplicar mesures per evitar la contaminació amb pèl·lets

Tarragona
Infraestructures

Nou retard a l’L9, catorze mesos per canviar la roda de tall de la tuneladora

Barcelona
societat

Els embassaments de les conques internes tornen a baixar després d’un juliol sec

barcelona

Combinen aprenentatge i joc per actualitzar els coneixements sobre l’ús dels medicaments

GIRONA
Societat

Badalona promociona la restauració i el patrimoni romà

Badalona
turisme

282 milions dels Next Generation van ser per impulsar la transformació digital del turisme

Barcelona

Un bus llançadora gratuït uneix el nucli de Calonge, Poble de Llibres, amb el de Sant Antoni a l’agost

GIRONA