Societat

policial

La Policia atura 38 ocupacions delinqüencials d’habitatge en mig any a Vilanova i la Geltrú

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha realitzat els primers sis mesos de l’any un total de 38 intervencions per avisos d’ocupacions d’habitatges. Segons l’Ajuntament, això vol dir que durant aquest mig any s’han impedit nous intents d’ocupació il·legal gràcies a la intervenció policial.

Algunes de les intervencions són casos reincidents. També, en algunes d’elles, s’han obert diligències judicials. També s’han realitzat vigilàncies preventives periòdiques en els edificis que ha adquirit l’INCASOL per tal de poder oferir lloguer social com és el cas de l’edifici del carrer de Fuensanta i el de la rambla de Sant Jordi. I també hi ha hagut vigilàncies puntuals en pisos determinats a petició del Departament d’Habitatge de l’Ajuntament per aquells canvis d’usuaris de lloguer social on s’ha observat que hi havia risc de ser ocupat.

En un 41% dels casos, quan s’han pogut identificar els presumptes autors, s’han instruït diligències judicials per delictes lleus. En aquest sentit, la Policia Local pot dur a terme el desallotjament voluntari per aquest delicte lleu o bé per desobediència a l’autoritat quan les persones implicades són enxampades en el moment de cometre el delicte.

Segons explica la Policia Local, el fet de poder intervenir en el moment de cometre’s el delicte és determinant per decidir si es pot sol·licitar el desallotjament immediat o si només es pot identificar els ocupants per instruir judicialment per un delicte lleu d’usurpació de béns immobles.

Cal tenir en compte situacions especials, on no es contemplen situacions de violació de domicili (on s’inclouen les segones residències), o en els casos d’immobles en ruïnes o abandonats amb risc, en els quals es pot procedir a un desallotjament immediat per motius de seguretat, o en conflictes d’habitatge entre parts. En aquest darrer cas es resolen per via civil, i la policia exerceix un paper d’assessorament i mediació.

L’Ajuntament de Vilanova insisteix que sovint la intervenció policial és requerida per veïns afectats per connexions indegudes a subministraments, danys a propietats, i problemes d’inseguretat o actes incívics. D’altra banda, és habitual que els autors de les ocupacions estiguin vinculats a grups o organitzacions criminals, que fan negoci amb l’ocupació il·legal, venent claus o cobrant “lloguers” de forma il·legítima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El centre Barnahus ha atès 163 casos de violència sexual

girona
URBANISME

Pròrroga de tres anys a la normativa urbanística de Tarragona

TARRAGONA
policial

Mossos i Agents Rurals compartiran l’espai de l’antiga comissaria de les Gavarres, a Tarragona

TARRAGONA
gastronomia

Nova guia gurmet de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Valls
transport

El servei d’AVE entre Barcelona i Tarragona comença a recuperar-se

TARRAGONA
policial

La Policia atura 38 ocupacions delinqüencials d’habitatge en mig any a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

La Policia Municipal incorpora sis nous agents

olot
SOCIETAT

1.450 casos de violència sexual a infants i adolescents des de principis d’any

BARCELONA
societat

L’Ajuntament inicia els tràmits per construir un nou parc de bombers

lloret de mar