Societat

turisme

Hotels que se signifiquen per la cuina i l’art

Els hotels barcelonins Astoria, al carrer París; H10 Art Gallery, al carrer Enric Granados; El Palace, l’ex Ritz, a la Gran Via; el Majestic Hotel & Spa, al passeig de Gràcia, i l’ME, al carrer Casp, han rebut la distinció d’hotels culturals, una nova especialitat que, juntament amb la d’hotels gastronòmics, distingirà els hotels de la ciutat i entregarà el Gremi d’Hotels de Barcelona. S’afegeixen a la distinció d’hotels monument (aquells que aporten un valor afegit al patrimoni arquitectònic de la ciutat, entre els quals hi ha l’hotel Bagués, l’hotel España i Casa Fuster).

L’especialització d’hotel cultural reconeix la voluntat d’aquells establiments de prioritzar la difusió d’expressions artístiques culturals locals i/o d’alt interès cultural a les seves instal·lacions, fomentant, de manera recurrent al llarg de l’any i oberta a la ciutadania, una proposta i un programa cultural singular, de qualitat i dinàmic.

L’especialització d’hotel gastronòmic, per la seva banda, reconeix i visibilitza aquells establiments hotelers que, per la qualitat de la seva proposta, l’excepcionalitat dels seus espais, la integració de la gastronomia en la seva estratègia corporativa i la potenciació del producte de proximitat, ajuden clarament a dimensionar el prestigi i la imatge gastronòmica de la ciutat tant a escala local com internacional.

En aquesta categoria, els primers hotels a entrar-hi són l’Alexandra Barcelona Curio Collection by Hilton, Claris Hotel & Spa GL, hotel El Palace Barcelona, Kimpton Vividora, Monument Hotel Barcelona, Ohla Barcelona, Ohla Eixample i Hilton Diagonal Mar.

Aquesta nova iniciativa la va donar a conèixer aquest mes de juliol el Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) en un acte fet a l’hotel El Palace amb els màxims responsables del GHB, el president, Jordi Clos, i el director general, Manel Casals, així com el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, i el director de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Narcís Ferrer.

“Aquestes especialitzacions posen de manifest la inquietud del sector hoteler de Barcelona per potenciar i divulgar el nostre patrimoni cultural i gastronòmic arreu del món i tenir-ne cura”, va dir el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, que va assegurar: “Mitjançant la posada en relleu de la singularitat d’aquests establiments, incidim en la nostra voluntat d’assolir un visitant més qualitatiu amb interès per conèixer millor la nostra cultura i la nostra gastronomia.”

Les especialitzacions són també una oportunitat per acostar encara més els establiments hotelers als barcelonins, compartint la seva història, els seus espais i les seves propostes artístiques i culinàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia