Societat

societat

Vilanova, Sitges i Cubelles demanen a l’Estat un estudi per estabilitzar les platges

Els tres municipis estan restituïnt l’espai de sorra a través d’una draga en ple pic de la temporada turística

Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles volen una solució definitiva per estabilitzar la sorra de les seves platges, afectades pels darrers temporals. És per això que s’han unit, per fer força i han demanat a la Demarcació de costes del Ministeri de Transició ecològica i repte demogràfic, mitjançant una carta, que redactin un estudi de la dinàmica litoral de l’àmbit costaner dels tres municipis, que també inclogui l’espai de la xarxa Natura 2000: Costes del Garraf. Els 3 consistoris volen que l’esudi especifiqui les problemàtiques de cada una de les platges del litoral del Garraf, per tal de definir un model i uns objectius.

A més d’aquest estudi detallat, els ajuntaments de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles demanen tres accions concretes: la recuperació i manteniment de les praderies de Posidònia (Posidonia oceanica) i Algueró (Cymodocea nodosa) com a primera barrera de contenció de la sorra; la recuperació del sistema dunar com a segona barrera natural per evitar l’erosió i el retrocés de la platja; i la recuperació d’aiguamolls com a tercera barrera natural després del sistema dunar.

La regidora d’Acció ambiental i Transició ecològica de Sitges, Carme Gasulla Blanco, confirma que “tenim problemes i diagnòstics compartits amb la resta del Garraf, malgrat que cadascú té unes especificitats concretes i per tant podem tenir solucions diferents”, però valora que “és el moment de fer un front comú per exigir al Ministeri que aporti solucions serioses, científiques i sostenibles al problema de la gestió de la sorra de la nostra costa”.

Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles van veure part de les seves platges engolides pel temporal Nelson de la primavera, i l’Estat es va comprometre a restituir-les abans de Sant Joan. Finalment, però, l’aportació de sorra amb draga s’està fent en ple pic de la temporada turística. En el cas de Sitges, a finals de juny va començar l’aportació al nucli de Garraf, i va ser a mitjans de juliol quan la maquinària va arribar a la platja urbana de Sant Sebastià. Fa just una setmana, el procés es va iniciar a la platja del Far de Vilanova, que el temporal Nelson va deixar del tot escapçada. Aquest dilluns, Cubelles tanca una de les platges més cèntriques per a què es puguin iniciar les tasques de regeneració, que s’estima que duraran deu dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El vas principal de l’abocador de Coll Cardús comença a segellar-se

VACARISSES
GIRONA

La Policia destina tres agents més a tasques de carrer gràcies a un nou dispositiu mòbil

GIRONA
Medi ambient

Barcelona respira l’aire més net dels últims 25 anys, però lluny dels límits de 2030

Barcelona
societat

Can Ruti tracta més de 60 pacients amb Parkinson o tremolor amb un sistema pioner d’estimulació cerebral remota

Badalona
societat

L’Agència Catalana de l’Aigua inicia els tràmits per a construir la depuradora de Sarral

Sarral
VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona incorpora dues furgonetes elèctriques a la seva flota

VILOBÍ D’ONYAR
BEGUR

Aturat el projecte de la Font de Baix pel recurs d’un dels licitadors

BEGUR

Vuit propostes d’entitats opten a ser incloses al pressupost d’inversions

CASTELLAR DEL VALLÈS
societat

Vilanova, Sitges i Cubelles demanen a l’Estat un estudi per estabilitzar les platges

Vilanova i la Geltrú