Societat

Inicien la campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

L’Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta setmana la campanya informativa sobre com circular correctament amb bicicleta especialment per al Barri Vell i el Mercadal. S’ha elaborat i distribuït material informatiu amb les principals normes de circulació adreçat tant als i a les cicloturistes com a les persones que es desplacen habitualment en bicicleta o els i les ciclistes en general. Aquesta és una de les mesures que contempla el Pla d’acció per regular el cicloturisme i la mobilitat amb bicicleta al centre històric de la ciutat.

“Garantir la convivència entre persones vianants i ciclistes és essencial per al bon funcionament de la ciutat. Per això amb aquesta campanya informativa busquem aconseguir que tothom conegui i, per tant, compleixi la normativa establerta”, ha explicat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu i Displàs.

La Policia Municipal de Girona informa les bicicletes sobre les normes de circulació des de diferents punts del Barri Vell i del Mercadal. Els i les agents disposen de material informatiu per repartir on es detalla que el nucli antic és una zona de prioritat per a vianants i que per garantir una bona convivència cal seguir les normes de circulació. Entre les diferents normes hi ha: no circular en sentit contrari o per sobre les voreres, baixar de la bicicleta en cas d’aglomeracions i circular a una velocitat moderada per la ciutat. També hi ha un mapa amb el sentit de circulació dels carrers i aquells punts on es recomana baixar de la bicicleta.

A principis del mes de juliol, es van col·locar al Barri Vell els senyals que recorden que no es pot anar contra direcció i recomanen baixar de la bicicleta en punts amb una gran afluència de gent.

Un cop finalitzat el període informatiu, està previst que al voltant del mes de setembre s’iniciï una campanya de sancions a les persones que no compleixin amb la normativa establerta. Es durà a terme a tota la ciutat, i es prioritzarà el Barri Vell.

Aquesta informació també es distribueix des de l’Oficina de la Girocleta, l’Oficina de Turisme i els establiments del món de la bicicleta, i també s’ha fet arribar a les entitats que promouen la mobilitat sostenible com Mou-te en Bici i les associacions de veïns i veïnes del Barri Vell i del Mercadal.

Es disposa de dos tipus de material informatiu: aquell que va adreçat als veïns i veïnes del municipi i la rodalia que es mouen habitualment amb bicicleta o als i les ciclistes en general i aquell que va adreçat al cicloturisme. Aquest últim, a banda de les normes de circulació, incorpora informació complementària sobre la cultura i la llengua catalana, com funciona el sistema de recollida de residus al Barri Vell i al Mercadal i on i com s’han de dipositar els residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS