Societat

La Policia Local de la Bisbal tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

La Policia Local de Bisbal d’Empordà ha interposat un total de 33 denuncies durant la campanya contra l’incivisme que ha dut a terme el mes de juliol a la ciutat. La campanya s’ha fet en diferents horaris i ha suposat ampliar els efectius dels torns diaris de la plantilla amb un increment de dos agents més. Amb aquesta actuació, el consistori ha volgut donar resposta a les queixes veïnals per les activitats relacionades amb l’incivisme, unes activitats que malgrat trencar la convivència ciutadana, no tenen (en la majoria de casos) cap rellevància penal, sinó que és una sanció administrativa a través de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana.

De fet, l’incompliment d’aquesta ordenança va ser el motiu principal de les sancions (17). També es van dur a terme penalitzacions per possessió de substàncies estupefaents (9), mentre que la resta es van repartir per circular incorrectament amb el patí (5) o infraccions per conductes de gossos (2). La campanya policial es va centrar en les brutícies als espais públics, el mal ús d’aquests, la circulació amb bicicletes i patinets en espais de vianants així com les pertorbacions en el descans de les persones, entre altres.

Segons el regidor de Via Pública i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, “la valoració que en fem és positiva i l’experiència amb agents de paisà ens ha permès controlar situacions en que és complicat fer-ho quan s’actua amb agents uniformats ja que les conductes infractores són difícils de poder acreditar”. Dilmé assenyala que aquest tipus de campanyes s’aniran repetint en el futur i espera que tant això, com l’increment de l’import de les sancions que incorporarà la modificació de l’ordenança que s’està preparant, “actuïn com a element dissuasori”.

“Tenim poques eines al nostre abast per poder acabar amb aquestes conductes incíviques, però les farem servir totes amb la màxima contundència”, ha remarcat el regidor. A més, assenyala que “no podem permetre que uns pocs malmetin la convivència ciutadana i s’apoderin i embrutin els espais comuns”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Bisbal treballa en la modificació de l’ordenança de Civisme en base a tres eixos principals: un increment substancial de les sancions perquè actuïn com a element dissuasori; el recull de noves conductes incíviques no contemplades en el text actual i, finalment, adaptar l’ordenança per tal que els Mossos d’Esquadra també la puguin aplicar .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS