Societat

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

El poeta i lingüista Carles Duarte ha fet donació de diversos exemplars únics d’obres de Víctor Català - Caterina Albert a l’Arxiu Municipal de l’Escala

Es tracta d’un conjunt de set llibres, entre els quals hi ha el número 1 d’una edició numerada de “Caires Vius” (Joventut, 197); una edició numerada de “Solitud” amb il·lustracions de J. Longoria gravades per J. Torné, amb enquadernació d’Emili Burgalla, amb el número d’exemplar 47; o un exemplar de “La mare balena” signat per Ví­ctor Català i dedicat al Dr. Artur Masriera (Editorial Catalana, 1920).

La donació inclou també un exemplar de “La enjuta” (E.Domenech, 1910), un de “Retablo” (Ediciones Mediterráneas, 1944. Exemplar numerat 1058); un de “Mosaic” (Impressions literàries sobre temes domèstics. Dalmau, 1946. Exemplar signat per Ví­ctor Català i dedicat a J. Forn Quera); i un de “Drames Rurals” (L’Avenç, 1902).

L’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, va agrair “el gest de Carles Duarte, una persona completament integrada a l’Escala, que ens permet ampliar el fons dedicat a Víctor Català ”. En aquest sentit, la major part d’aquests llibres s’integrarà a la part del fons que s’exposarà properament a l’exposició permanent que es preveu obrir al Clos del Pastor en els propers mesos, un cop executada la darrera fase d’inversió en aquest espai Ví­ctor Català (la museïtzació).

Carles Duarte ha anat recollint aquests exemplars al llarg de la seva vida i assegura que “arribant als 65 anys, entenc que arriba un moment que he de deixar d’acumular i començar a oferir”.

Carles Duarte, que actualment és el director de la Institució Cultural del CIC, és un referent cultural dins i fora del paí­s. Destacat poeta i lingüísta, ha estat president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2012-2019), director de la Fundació Carulla (2003-3016), Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2007) i Cavaller de les Arts i de les Lletres de la República Francesa (2003), entre altres. En els darrers anys ha col·laborat estretament en diferents activitats i projectes culturals de l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona