Societat

Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

El projecte queda en quarta posició dels més de 200 que s’han presentat a tot l’estat

El ministeri per a la Transició Ecològica ha concedit a l’Ajuntament de Terrassa una ajuda de 5,5 milions d’euros de la segona convocatòria dels fons Next Generation pel projecte de Transició Digital i Millora en l’Eficiència del cicle de l’aigua presentat pel municipi per a digitalització del tot el procés per tal de millorar l’eficiència hidràulica i energètica. Segons l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, “en un context de manca de recursos hídrics i canvi climàtic”, el projecte serà “beneficiós” per a la ciutat per incidir en la “millora en la detecció de fuites, la prevenció dels desbordaments o la millora dels serveis que els usuaris reben a casa”. El projecte presentat per Taigua (Aigua Municipal de Terrassa) ha quedat en quarta posició, empatant en 81 punts amb la Diputació de Burgos, d’entre els 200 projectes presentats a tot l’estat en la segona convocatòria dels fons europeus. “El fet que el projecte hagi rebut tant bona puntuació demostra la intensa feina que tant el personal municipal com des de Taigua es fa per millorar dia a dia la gestió de l’aigua a la ciutat”, assegura Ballart.

El projecte representa el punt de partida per poder continuar en un futur els treballs i obtenir, finalment, el Pla Integral de Gestió del Sistema de Sanejament de tota la ciutat. L’objectiu és aconseguir un model digital i hidràulic de la xarxa municipal per optimitzar el disseny, la planificació i la seva gestió, així com conèixer el seu estat i la seva capacitat de transport. Pel que fa al clavegueram, recull les actuacions necessàries per avançar en la redacció del Pla integral de Gestió del Sistema de Sanejament. Quan s’executin les actuacions, el consistori disposarà de les dades per elaborar aquest pla integral que abastarà, aproximadament, un terç de la xarxa, de 425 km de col·lectors, i que inclourà el clavegueram de la conca nord de la riera del Palau, el que facilitarà que en episodis de pluja intensa es puguin evitar els desbordaments i la contaminació associada. Pel que fa a la xarxa d’abastament, que gestiona Taigua, s’inclouen actuacions per a la optimització i digitalització, de les captacions d’aigua, la modelització de la xarxa, els comptadors de telectura pels abonats, la regeneració i recàrrega d’aqüífers, la millora de l’eficiència energètica, la gestió avançada de les fuites per millorar l’eficiència hídrica, la millora en la xarxa LORAWAN i el disseny, desenvolupament i implantació dels panells de gestió de dades per fer possible la digitalització de tot el cicle de l’aigua. Segons la regidora de Cicles d’Aigua, Patricia Reche, l’ajuda permetrà “fer un salt de qualitat en la gestió del cicle integral d’aigua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala
GIRONA

Netegen l’espai entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora

GIRONA
PALAFRUGELL

S’instal·laran sis nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

PALAFRUGELL
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS