Societat

SALT

L’Ajuntament manté la bonificació del 50% pel bus als joves de 16 a 25 anys

L’Ajuntament de Salt ha obert la convocatòria perquè els joves d’entre 16 i 25 anys empadronats al municipi i que cursen estudis reglats fora de la vila puguin sol·licitar una bonificació del 50% del cost del transport públic. La convocatòria es va obrir l’1 d’agost i estarà oberta fins al 30 de setembre. Una de les novetats d’enguany és que en comptes d’utilitzar la targeta T-MES, com es feia en els cursos precedents, es passarà a utilitzar la targeta T-JOVE que només caldrà recarregar cada tres mesos, en comptes d’haver-ho de fer mensualment com s’havia de fer en els cursos anteriors.

Aquesta bonificació la poden sol·licitar tots els estudiants entre 16 i 25 anys, inclosos els que compleixin els 16 anys durant el curs acadèmic, que cursin estudis reglats fora del municipi, ja sigui batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o superior, estudis universitaris, així com a centres d’educació especial, sempre que siguin dins de les zones en què opera l’ATM. L’Ajuntament de Salt manté la bonificació del 50% del títol de transport després que a principi d’any 2024 s’incrementés la bonificació del 40 al 50% amb el nou conveni signat amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona. Això suposa que els estudiants que compleixin els requisits i obtinguin la bonificació podran fer viatges il·limitats durant 90 dies per un cost de 24,50 euros, en un títol que és unipersonal i instranferible.

La T-JOVE té un cost de 98 euros i la bonificació de la meitat del preu per part del consistori saltenc redueix el cost fins als 49 euros, però durant aquest any l’Estat ha mantingut la seva bonificació del 50% que deixa el cost als 24,50 euros, un preu garantit fins al desembre d’aquest any i després quedarà a expenses del que decideixi el govern de Madrid. Els estudiants que disposin de la targeta T-MES de cursos anteriors i que ara sol·licitin la T-JOVE podran bescanviar-la gratuïtament, mentre que els nous usuaris hauran de pagar tres euros, en concepte del cost de la targeta.

Habitualment, entre 150 i 180 alumnes saltencs que estudien fora del municipi sol·liciten la bonificació del transport públic per desplaçar-se fins al seu centre d’estudis. Els interessats poden sol·licitar la bonificació presencialment al registre general de l’Ajuntament a través de la cita prèvia que es pot sol·licitar a través del servei OAC360 als telèfons 972 23 65 76 o al 685 51 47 20 o fer la tramitació via telemàtica a través del registre electrònic.

En qualsevol de les dues vies cal adjuntar al formulari de sol·licitud, una còpia del document d’identitat del sol·licitant, una còpia de la matrícula vigent on hi figuri el nom del centre, de l’estudiant i el curs que desenvoluparà durant l’any acadèmic en curs. En cas que el sol·licitant faci pràctiques dels estudis haurà també d’incorporar el conveni o document que acrediti que l’alumne realitza pràctiques fora de Salt fruit d’un curs reglat que estudia.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, subratlla que el consistori segueix apostant per “facilitar que els alumnes saltencs que cursen estudis reglats fora del poble tinguin una important bonificació per facilitar-los els desplaçaments fins al seus centres d’estudis, ja que entenem que la formació és clau per garantir un bon futur a aquests joves”. Per la seva banda, la regidora de mobilitat, Mireia Valentí, emfatitza que “la bonificació del 50% de la T-JOVE també persegueix aprofundir amb un canvi de model necessari a la nostra societat que cada cop aposti més per un transport sostenible i abandoni cada cop més els mitjans de transport privat. I fer que els joves adquireixin l’hàbit de desplaçar-se amb transport públic és clau per a la mobilitat futura del municipi i tota l’àrea metropolitana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala
GIRONA

Netegen l’espai entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora

GIRONA
PALAFRUGELL

S’instal·laran sis nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

PALAFRUGELL
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS