Societat

societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

El Govern municipal ha aprovat el projecte de reparcel·lació del Sector 6 que permetrà l’edificació d’un total de 893 habitatges, dels quals 424 seran de protecció oficial

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte de reparcel·lació del Sector 6 que permetrà l’edificació de 424 habitatges de protecció oficial i d’un nou equipament municipal al barri de la Marina del Prat Vermell. Aquesta aprovació suposa l’inici en la gestió del sòl per disposar de les parcel·les edificables. Un cop es completin els tràmits legals, la previsió és iniciar els tràmits per la construcció dels habitatges a finals de mandat.

Concretament, el Pla de Millora Urbana (PMU) ordena el Sector 6 en tres illes heterogènies on s’aixecaran un total de 893 habitatges dividits en 8 promocions, dels quals 469 seran habitatges lliures i 424 habitatges protegits, d’aquests últims, 270 es construiran en sòl de titularitat municipal. Quatre promocions tindran la qualificació d’habitatges de protecció oficial i, per tant, s’adjudicaran a famílies que hauran d’estar inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de Barcelona (RSHPOB).

Al Sector 6 també s’hi sumarà un nou equipament cultural i es mantindran dues edificacions que actualment es destinen a activitats econòmiques. Delimitat pels carrers Acer, Plom, Metal·lúrgia i Motors, té una superfície total de 42.498 m2 amb un sostre edificable de 97.415 m2. D’aquests, 33.952 m2 es destinaran a habitatge protegit.

Per tant, l’àrea es divideix en una illa superior, situada al carrer del Plom; una illa central, i una illa inferior ubicada al carrer Motors. L’illa de major superfície és la superior, integrada per un edifici d’activitat econòmica, acollirà les promocions d’habitatge lliure. L’illa central es configurarà en conjunt amb l’equipament municipal i una àrea verda i serà on s’aixecaran els 270 habitatges de protecció oficial. Per últim, l’illa inferior està integrada pel segon edifici d’activitat econòmica del sector i acollirà noves edificacions residencials amb 154 habitatges protegits de preu concertat d’iniciativa privada.

L’ordenació del Sector 6 respon a l’estructura viària definida per la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) de la Marina del Prat Vermell, als eixos que travessen el barri i als dos edificis d’activitats ja existents.

Aquesta plaça, ubicada entre l’illa central i l’inferior, també donarà continuïtat a l’eix principal que travessa en diagonal el barri i l’enllaça amb Montjuïc, la plaça del Nou i el futur parc.

En la presentació del projecte dels habitatges protegits, l’alcalde Jaume Collboni ha destacat l’habitatge com una de les prioritats del Govern municipal: “En un any, la ciutat ha doblat el sòl disponible per la producció d’habitatge de la ciutat i hem anunciat que no renovarem les llicències d’habitatges d’ús turístic, entre d’altres mesures que han de permetre l’accés a l’habitatge”.

Es preveu que la Marina del Prat Vermell aculli uns 28.000 habitants i 12.000 habitatges, que s’hi puguin entre 8.000 i 11.000 llocs de treball i transformar un entorn de 75 hectàrees, equivalent a 40 illes de l’Eixample.

En paral·lel, s’està impulsant dels gairebé 12.000 habitatges que es crearan al barri, al voltant del 50% seran de protecció oficial. El parc d’habitatges de titularitat municipal s’incrementarà gràcies a l’acord de l’Ajuntament de Barcelona amb el Consorci de la Zona Franca, amb la cessió de diversos solars al barri que comportaran la construcció de gairebé 575 habitatges protegits.

En relació amb els equipaments públics, la Marina del Prat Vermell destinarà una superfície d’11,15 hectàrees. Es preveuen equipaments docents, sanitaris, assistencials, esportius i culturals, entre d’altres, que s’aniran executant al llarg de la construcció del barri.

El nou barri destinarà més de 13 hectàrees a espais verds i passejos. Hi destaca el recentment inaugurat parc de les Tretze Roses, amb més de 21.000 m2.

L’ampliació del parc d’habitatge a la ciutat concentra diverses noves promocions a la Marina del Prat Vermell. Als sectors que ja es troben amb el planejament i la gestió aprovades definitivament hi està previst edificar uns 4.500 habitatges, dels quals, aproximadament, 2.200 estaran destinats a habitatges de protecció oficial.

Habitatges entregats

El passat mes de juny es van lliurar 72 claus de pisos de lloguer social en l’edifici situat al carrer d’Ulldecona. A més, el passat desembre es van adjudicar 108 habitatges de lloguer d’una promoció al carrer de Cal Cisó, fent un total de 180 nous habitatges públics de lloguer en pocs mesos. També, al mateix barri es troba una tercera promoció actualment en obres, de les més grans en marxa a la ciutat. Està situada al carrer d’Acer i tindrà fins a 234 habitatges, dels quals 172 seran de lloguer i 62 de venda del dret de superfície. Al mateix carrer Ulldecona, també s’han entregat 32 cohabitatges de la Cooperativa Llar Jove. També es troben en tràmit les llicències de dues promocions d’habitatge de protecció en sòl municipal delegades per l’operador Habitatge Metròpolis Barcelona: 63 habitatges al carrer d’Ulldecona i 56 més al carrer de Cal Cisó.

Per tant, dels habitatges de protecció oficial d’iniciativa municipal, actualment 212 habitatges ja han estat entregats, 234 es troben en construcció, 119 es troben en tràmits de llicència, 369 més en desenvolupament de projectes per part de l’INCASÒL i HMB i 85 s’han assignat a entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Recuperen dos cossos del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala