Societat

Itàlia

Recuperen els cossos de quatre dels sis desapareguts al iot enfonsat a Sicília

Els cadàvers han estat traslladats a Palerm per a l’examen forense

Entre les víctimes hi ha el magnat tecnològic britànic Mike Lynch, el banquer britànic Jonathan Bloomer i l’advocat nord-americà Chris Morvillo

Els submarinistes dels bombers han recuperat aquest dimecres els cossos dels quatre dels sis desapareguts en el naufragi del veler Bayesian davant la costa de Sicília, han informat aquest vespre els bombers. Diversos mitjans italians i britànics asseguren que una cinquena víctima ja ha estat localitzada i alguns fins i tot es refereixen a una sisena .

Els cadàvers han estat localitzats a l’interior del iot enfonsat i traslladats a terra. La identitat de les víctimes encara no ha estat confirmada, però els desapareguts eren el magnat tecnològic britànic Mike Lynch i la seva filla Hannah; el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i la seva dona, Judy, i l’advocat de Lynch, Chris Morvillo, i la seva esposa Neda. L’única mort confirmada oficialment és la del cuiner Recaldo Thomas, el cos del qual va ser recuperat dilluns. Des d’aleshores, els equips de rescat cercaven sis desapareguts. Els cossos seran traslladats a Palerm per a l’autòpsia, sota la supervisió de la fiscalia de Termini Imersi, que investiga les causes del naufragi.

Els submarinistes van aconseguir ahir entrar a l’interior del derelicte, que es troba a cinquanta metres de fondària, a través d’una finestreta. Però les operacions dels bussejadors són complicades pel reduït espai on han de treballar i pel fet que només poden romandre una dotzena de minuts sota l’aigua, incloses els dos que necessiten per arribar fins al vaixell i tornar a la superfície. Segons l’agència Ansa, els submarinistes ja han inspeccionat la cabina del propietari, però sense èxit. Ara intenten accedir a la resta d’estances dels passatgers. Les esperances de trobar supervivents són gairebé inexistents, però la família s’aferra a l’esperança que s’hagués creat una “bombolla d’aire” a l’interior del buc.

El sinistre es va produir la matinada de dilluns davant el port de Porticello, a la zona de Palerm. El luxós veler de 56 metres d’eslora es va enfonsar en un minut arran d’un tornado o un esclafit, quan una altra embarcació que estava a la mateixa zona no va patir danys. Dels 22 ocupants, quinze van poder ser rescatats per un vaixell proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Simó, “absolutament contrària” a segregar els alumnes per llengua

prada
Serveis

Renfe posa autobusos entre Móra la Nova i Flix per obres a la via

Móra la Nova
Sanitat

L’Estat i els territoris reforçaran la vigilància de l’mpox

Barcelona
Itàlia

Recuperen els cossos de 4 dels 6 desapareguts al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona