Societat

Més de 120 activitats, una cinquantena d’elles propostes musicals, durant les Festes del Tura

Tot a punt per a les Festes del Tura. Aquests dies es comença a repartir als habitatges de la ciutat el programa de Festes, que ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot. Del 6 al 10 de setembre tindran lloc més de 120 activitats, entre les quals una 50a de propostes musicals. Per segon any consecutiu, les Festes incorporen més mesures per fer-les més inclusives. Aquest any s’amplien a dos dies les jornades de baixos estímuls del recinte firal i la cercavila també s’hi adaptarà. També es consolida l’espai per a persones de mobilitat reduïda prop de l’escenari del Firal.

La cercavila pel centre d’Olot obrirà les Festes del Tura el divendres 6 de setembre a ¾ de 6 de la tarda. Quan s’obriran les portes de l’Hospici, s’iniciaran les Festes amb un recorregut que incorporarà una de les novetats d’aquest any. Des de la plaça del Conill fins a l’entrada a la plaça Campdenmàs, les cobles no tocaran per fer una cercavila més inclusiva.

Una altra de les mesures acordades entre l’Ajuntament d’Olot amb TEA Garrotxa i la Coordinadora de Persones amb Diversitat Funcional de la Garrotxa, ha estat l’ampliació de les franges de baixos estímuls al recinte firal. Aquest any seran dues les jornades en què les atraccions reduiran el volum de la música i la intensitat de la il·luminació (dilluns 9 de setembre i el dimarts 10, de les 4 de la tarda a les 10h de la nit). També s’eliminaran els sorolls inesperats i excessius per millorar el benestar de les persones amb alta sensibilitat. Per segon any, també es consolida l’espai per a persones de mobilitat reduïda prop de l’escenari del Firal.

Aquests dies s’iniciarà la distribució del programa de Festes a totes els habitatges de la ciutat. En aquests moment, però, ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot Programa de Festes i properament a l’app de Festes del Tura.

S’han editat 20.000 exemplars del programa de Festes, que té versió de butxaca i, com a imatge, el cartell creat per la Janina Bach Pujol. El cap de lligamosques és el protagonista del cartell de Festes d’aquest any que es pot recollir a Can Trincheria i a l’Oficina de Turisme.

Ball dels 4 quarts

L’any passat, els Marrinxos van estrenar una activitat per Festes del Tura. Després d’anul.lar la Batalla d’aigua i escuma de Festes que havien organitzat els anys anteriors van decidir impulsar un nou acte per sortir al carrer i mostrar el caràcter lúdic i festiu que sempre l’ha caracteritzat. I així va ser com va néixer el ball dels quatre quarts, una hora de música apta per a tota la família, que l’any passat va entrar amb força a la programació de Festes del Tura. 

La bona acceptació obtinguda l’any passat fa que els Marrinxos treballin des de fa temps en l’organització d’una nova edició del ball dels 4 quarts per aquesta Festa Major d’Olot. Enguany, serà el diumenge 8 de setembre a les 17h a la plaça de l’U d’Octubre. La festa promet ser encara millor, amb música, bon ambient i molta diversió per a tota la família. Cada quart d'hora, hi haurà una nova sorpresa que farà que ningú vulgui perdre's ni un minut del ball.

Per escalfar motors, un primer quart extra, una cercavila acompanyada d'una txaranga, que sortirà de la plaça d’Esteve Ferrer a ¾ de 5h de la tarda i posarà ritme i alegria a l'inici de la festa. I per acabar la vetllada de manera saludable, els Marrinxos oferiran un berenar amb fruita per a tots els participants. Les entitats olotines són, un any més, les protagonistes de la programació de Festes del Tura 2024. Més d’una seixantena d’associacions, clubs i altres entitats participen de la Festa Major d’Olot. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona
Societat

Activen l’alerta per previsió de pluges intenses al Prepirineu oriental

Barcelona

Tret de sortida de la Copa Amèrica de Vela

barcelona

Impulsen un estudi per a l’optimització de les ràtios infermera-pacient a urgències

FIGUERES
urbanisme

Tarragona remodela el velòdrom municipal

Tarragona

Més de 120 activitats, una cinquantena d’elles musicals, per a les Festes del Tura

OLOT
Societat

Detingudes dues persones a les festes de Gràcia acusades d’un delicte d’odi i de lesions lleus

Barcelona
tradicions

Una ruta pel nucli antic recorrerà la Solsona que ha estat font d’inspiració literària

SOLSONA

La Cantada d’Havaneres clou la jornada central de la Festa Major petita

BLANES