Societat

Institucions

El Papa rep Collboni en audiència

El Papa Francesc ha rebut avui al Vaticà a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una audiència privada que ha durat trenta minuts. En la visita l’alcalde ha estat acompanyat del tinent d’alcaldia, Albert Batlle, i de la representant de l’Estat espanyol davant la Santa Seu, Isabel Celaá.

El consistori barceloní ha informat de la trobada en una nota en la qual s’hi diu que l’alcalde Collboni ha traslladat al Papa Fracesc el “profund respecte” cap al pontífex pel paper de lideratge que aquest exexerceix en un moment de crisi greu i amenaça per a la pau a Orient Mitjà i Europa.

Fonts coneixedores de l’encontre al Vaticà han destacat a El Punt Avui el bon humor del pontífex en una trobada que s’ha desenvolupat en un clima de cordialitat.

L’alcalde Collboni també ha trasllat a Francesc el compromís de la ciutat per “ construir una societat que visqui en pau i harmonia”, ha subratllat l’alcalde. Amb el Papa, l’alcalde també ha comentat la rellevància de la propera commemoració del Mil·lenari de la fundació del Monestir de Montserrat així com les obres a la basílica de la Sagrada Família i el projecte de culminació de la Torre de Jesús que el 2026 assolirà els 172,50 metres definitius de la seva estructura.

La delegació barcelonina ha fet entrega al Papa de tres obsequis; ‘Una biografia de Barcelona’, de l’escriptor Miquel Tarradell, edició numerada feta per l’Ajuntament durant el mandat de Pasqual Maragall; una reproducció de la Sagrada Família; així com un sobre de pernil ibèric curat de Guijuelo, obsequi dels mercats municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia