Societat

Èxtasi de gamma extra

El Catllar i l’Arboç van veure el 3d10fm, el 4d9fa i el 5d9f dels verds; el 2d8sf i el 4d9sf, carregats, de la Colla Vella; el 2d9fm de la Jove de Tarragona, i tres pd8fm

A Igualada, els Moixiganguers van signar la millor diada de la seva història

El Catllar i l’Arboç van ser l’epicentre del cap de setmana. Dues places on pocs dies abans de Sant Fèlix es veuen les cares els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove de Tarragona. I mostren part de les seves cartes.

Tres pd8fm al Catllar

La Colla Vella va sortir del Catllar amb la millor actuació, però amb deures. Els rosats hi van aixecar el quatre de nou amb folre i el pilar en primera ronda i, tot i que ja ens tenen habituats a la batalla, en aquesta ocasió no el van poder salvar i es va trencar quan l’espadat va quedar sol.

Tot i la caiguda, van mantenir el programa amb el castell total, el quatre de nou sense folre, el primer que es veia enguany. Va pujar després d’un intent desmuntat i fins a la carregada es va mantenir bé, però després de l’aleta es va començar a deformar i es va acabar trencant. En tercera ronda van completar un tres de nou amb folre que mira cap a un pis més.

Els Castellers de Vilafranca també van sortir del Catllar amb sensació agredolça, ja que en segona ronda van deixar en carregat el cinc de nou amb folre. En primera, van completar la millor torre de nou amb folre i manilles fins ara, la sisena, i van acabar la ronda amb el nou de vuit, amb el folre del que ha de ser el nou de nou a terra.

Per la seva banda, la Colla Jove de Tarragona també va portar la gamma extra al Catllar, i sense caigudes: després del tres de nou amb folre, va completar el segon dos de nou amb folre i manilles de l’any. En tercera ronda, el segon quatre de nou amb folre, que els va permetre embutxacar-se la primera tripleta de nou del curs i, amb el pilar, la seva millor actuació de l’any!

I això no va ser tot. El Catllar va veure, a més, per segon cop a la història, tres pilars de vuit descarregats, un per cada colla. Un de cada color!

L’Arboç torna a ser de 10

L’endemà, a l’Arboç, els Castellers de Vilafranca es van treure l’espina de dissabte... i de quina manera! Després de descarregar en primera ronda el quatre de nou amb agulla, en segona ronda va arribar per segona ocasió aquesta temporada el gran colós de deu! I quin tres de deu! Amb crits de “Vilafranca, Vilafranca”, però, no en van tenir prou i en tercera ronda van descarregar, ara sí, el cinc de nou amb folre. I, com sempre, hi van posar la cirera amb un magnífic pilar de vuit!

La Colla Vella va tornar-hi amb un castell sense folre; en aquesta ocasió, el dos de vuit, que –amb una plaça en silenci absolut– va deixar en carregat. Va acompanyar-lo del tres i el quatre de nou amb folre i el pilar de set amb folre.

I la Jove de Tarragona en aquesta ocasió va decidir desaccelerar un xic i va completar el tres de nou amb folre, el quatre de vuit amb l’agulla i la torre de vuit amb folre, i, això sí, un nou pilar de vuit magistral!

Tot plegat, quan faltaven cinc dies per a la gran cita del 30 d’agost... Quin Sant Fèlix que ens espera!

LA XIFRA

14
castells de gamma extra
es van veure aquest cap de setmana passat: dels verds, de la Vella i de la Jove de Tarragona.

Diumenge

Igualada

Colla Joves Xiquets de Valls:

3/9f, 4/9f, 2/8f

Moixiganguers d’Igualada:

3/9f, 5/8, 4/8a

Xiquets de Reus:

4/8, 2/7, 4/7p



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia