Societat

comerç

El Corte Inglés tanca al Portal de l’Àngel

El Corte Inglés del Portal de l’Àngel tanca definitivament les seves portes i l’oferta que hi ha ara mateix a l’emblemàtic edifici, que és, bàsicament, roba esportiva, es traslladarà a la planta vuit de l’edifici de la plaça Catalunya. Ho ha confirmat a aquest diari El Corte Inglés, que ha assegurat que deixaran definitivament aquest edifici el dissabte dia 31 a dos quarts de deu de la nit. De fet, el dissabte faran doblet perquè la roba esportiva ja es vendrà a tots dos edificis.

L’històric edifici del Portal de l’Àngel, construït a finals dels anys vint del s. XX per l’arquitecte Arnald Calvet, que es va inspirar en l’estètica classicista de les galeries Lafayette de París i va ser durant molts anys el centre comercial de Barcelona més important, conegut com a Can Jorba (perquè pertanyia a la família Jorba de Manresa), ja fa dos anys que no pertany a El Corte Inglés perquè el va comprar un fons d’inversió (Redevco Iberian Ventures). Passat aquest marge de temps, el fons d’inversió té altres plans per a l’edifici i El Corte Inglés, que el feia servir com de centre complementari de l’edifici principal de la plaça de Catalunya, a tan sols 200 metres de distància, traslladarà el material a la seu principal a Barcelona, que ha estat remodelada.

Tot i que encara no se sap quin ús tindrà l’edifici del Portal de l’Àngel, tot sembla indicar que hi haurà oficines però que la planta baixa continuarà sent comercial. Seria el més lògic tenint en compte les característiques del carrer, el més comercial de la ciutat juntament amb el passeig de Gràcia i el tercer on els lloguers són més cars de tot l’Estat.

Venut fa dos anys

“Fa dos anys vam vendre l’edifici per un motiu molt clar: ens donaven molts diners per un edifici que sempre ha sigut complementari d’El Corte Inglés de plaça Catalunya. Aquest edifici no tenia el concepte del que s’entén per gran magatzem perquè no s’hi podia comprar alimentació, ni mobles, ni la majoria de coses que es venen als nostres grans magatzems. Bàsicament s’hi ha venut roba d’esport i una petita part de tecnologia, que era de Samsung, a la planta baixa. Per tant ara el trasllat el veiem com un pas que ja sabíem que tard o d’hora faríem”, expliquen fonts de l’empresa. Segons les mateixes fonts, el personal que està treballant ara mateix a l’edifici del Portal de l’Àngel serà traslladat al de plaça Catalunya, per tant, “tampoc hi haurà cap trauma laboral”.

Remodelació integral

L’empresa també explica: “Amb l’excusa que de fa temps ja sabíem que a la planta vuit hi hauríem d’encabir esports i una part de tecnologia, hem reformat integralment l’edifici”, que avui “no té res a veure amb com era fa un any, ni tan sols fa sis mesos, ha canviat completament”. Ha canviat la decoració, la repartició dels espais, i s’ha convertit en un espai “més experiencial”.

Fonts de l’empresa expliquen que, com que a la planta vuit hi aniran els esports, a la planta quatre hi anirà un nou concepte de moda que es diu sneaker (que és com roba esportiva però que no es porta per fer esport sinó per vestir). La moda sneaker és una tendència que estan agafant avui pràcticament totes les marques esportives.

L’edifici que va ser Can Jorba (el primer que va tenir escales mecàniques de tot l’Estat), el va adquirir el 1963 Galerías Preciados amb l’objectiu de, precisament, competir amb El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, obert un any abans. El 1995 el va comprar El Corte Inglés, fins que el 2022 el va comprar el fons d’inversió Redevco Iberian Ventures, que està format pel gestor immobiliari holandès Redevco i el fons immobiliari estatunidenc Ares Managemen. Té 18.000 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia