Societat

Desarticulen una xarxa internacional de narcotraficants que operava entre Barcelona i Roma

Policial

La Guàrdia Civil ha detingut deu persones en una operació que ha permès desarticular a Catalunya una xarxa internacional de narcotraficants que operava entre Barcelona i Roma, entre els quals figura el suposat assassí d'una persona que va aparèixer esquarterada en contenidors barcelonins.

En l'operació, coordinada per la Unitat de Cooperació Judicial de la Unió Europea i portada a terme a França, Itàlia i Espanya, han confiscat més de 70 quilos de cocaïna que tenien com a destí Itàlia, que era el país on el grup tenia el seu nucli central.

Les investigacions es van iniciar el juliol passat, quan la Guàrdia Civil i els Carabinieri italians van descobrir que hi havia un grup organitzat que es dedicava al tràfic de cocaïna entre Barcelona i Roma.

Pel que sembla, els detinguts feien arribar a Barcelona per vaixell cotxes robats o llogats, que havien modificat totalment  per poder amagar la droga al seu interior.

Un cop arribaven a la capital catalana, els detinguts ocultaven la droga en els dobles fons i emprenien viatges per carretera per la costa francesa fins a Roma, utilitzant fins i tot motocicletes i altres vehicles anomenats "llançadora" per detectar possibles controls policials.

El cadàver esquarterat
Durant la investigació, els agents van constatar que un dels integrants del grup va haver de fugir de forma precipitada cap a Itàlia suposadament perquè està directament implicat en l'assassinat d'una persona, el cadàver de la qual va aparèixer el 8 d'agost esquarterat en diversos contenidors de Barcelona.

Gràcies a les gestions dels Mossos d'Esquadra, la policia italiana va poder detenir la setmana passada aquesta persona –un ciutadà romà de 36 anys–, quan ja es trobava a Roma.

Els altres detinguts, d'origen colombià, marroquí, brasiler i italià, estan acusats dels delictes d'associació il·lícita i contra la salut pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.