Societat

Inicien una campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals

Lloret de Mar ha iniciat una campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals de companyia i començarà a multar a partir del 16 de setembre. Durant aquests dies, la Policia Local i membre de Protecció Civil intentaran conscienciar els propietaris de la importància de complir la normativa. Entre d’altres coses, que cal que portin bosses de recollida d’excrements i ampolles d’aigua d’aigua pels orins, que es poden recollir de manera gratuïta a les oficines de l’OIAC. A més, la normativa també inclou l’obligatorietat de què els animals tinguin xip i que els propietaris o conductors d’animals potencialment perillosos disposin de la corresponent llicència municipal. Les multes per incomplir-la poden arribar als 750 euros.

D’altra banda, a partir del 16 de setembre i fins al 16 d’octubre, es tornarà a posar en marxa la campanya d’identificació i cens d’animals de companyia. La iniciativa servirà per a implantar el xip gratuït i fer l’alta censal de gossos, gats i fures amb gratuïtat per a l’any en curs. Es podrà fer a través de quatre centres veterinaris col·laboradors: Clínica Ignasi Mir, Clínica Veterinària Lloret dede l Mar, Clínica El Vellmarí i el Centre Veterinari Canvet. També, i en el marc de la Fira Animalista del 22 de setembre al Water World, es podrà fer amb la clínica veterinària Laura Martínez Lidón.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, destaca que “l’objectiu de la campanya és continuar apostant per la bona convivència en els espais comuns i garantir l’excel·lència de l’espai públic”. Per la seva banda, la regidora de Benestar Animal, Cristina Aymerich, recorda que “els propietaris tenen a la seva disposició bosses per a recollir excrements i ampolles d’aigua pels orins a l’OIAC, de manera gratuïta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor als 41 anys el fotògraf de Platja d’Aro, Albert Busquets

El dispositiu pels temporers sense sostre a Lleida creix un 20% aquest estiu

Lleida
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença d’animals

LLORET DE MAR

Comencen a fer a Barcelona 96 habitatges cooperatius en cessió d’ús

Barcelona
societat

Impulsen un acte unitari per reivindicar els drets de la gent gran

Barcelona
Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Valls
societat

La Generalitat espera recaptar prop de 51 milions d’euros per l’impost sobre emissions CO2 del 2023

Barcelona