Societat

societat

Colau confirma que marxa i anuncia que els comuns faran oposició

S’afegeix a les crítiques i acusacions contra la Copa Amèrica i diu que va ser enganyada

Collboni manté la “mà estesa” a BComú per a “acords progressistes”

L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau ha confirmat avui el seu adeu de la primera línia política municipal i l’ha atribuït al “desgast” dels últims deu anys i perquè no vol seguir “per inèrcia”. En una entrevista a TV3, ha dit que cal un relleu al capdavant del grup i que ella ha passat “condicions molt complicades”. A més, ha assegurat que el grup municipal dels Comuns a l’Ajuntament de Barcelona seguirà a l’oposició durant aquest mandat, en considerar que cal “construir una alternativa” al govern socialista de Jaume Collboni, després que aquest, segons ella, no s’hagi interessat en un possible govern de coalició. Segons Colau, l’oposició serà “exigent però constructiva” i s’ha mostrat disposada a parlar de pressupostos.

Colau ha lamentat que Collboni no l’hagi convocat a cap reunió per negociar acords concrets i una possible entrada dels comuns a l’equip de govern municipal. De fet, ha criticat que el PSC preferís l’entrada al govern d’ERC, “un grup menor i que li disputaria menys l’hegemonia”.

Respecte al seu adeu de la primera línia municipal, ha dit que també deixa el lideratge dels comuns a nivell català a partir del n novembre, quan hi ha una assemblea convocada. “

En el seu futur immediat, es lligarà a la fundació dels Comuns, Sentit Comú, i donarà conferències a l’estranger per reflexionar sobre la feina feta a Barcelona i la “crisi de les esquerres” a nivell mundial.

En la seva carta de comiat als militants de la seva formació, Colau diu que Collboni “ha preferit mirar cap a la dreta decebent així la ciutadania de Barcelona, que va donar una àmplia majoria a les forces progressistes en les darreres eleccions”.

Resposta de Collboni

Per la seva part, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat avui que manté la “mà estesa” a BComú per arribar a “acords pressupostaris i de governabilitat” i ha insistit en la “voluntat” d’arribar a “acords progressistes” a l’Ajuntament. “La voluntat com a alcalde progressista és articular una majoria progressista”, ha remarcat l’alcalde, que ha defensat la intenció que hi hagi “diàleg i acord” amb les formacions al consistori durant el mandat. Sobre la marxa de Colau, Collboni ha expressat “respecte personal i polític” a la decisió de l’exalcaldessa. L’alcalde ha afegit que té la voluntat que arribar a acords amb altres formacions sigui la “dinàmica habitual” durant el mandat i ha remarcat “l’oferiment a continuar dialogant” amb BComú per arribar a acords “progressistes”, tot citant l’exemple del pacte amb ERC: “Espero que més endavant puguem arribar a acords progressistes amb BComú. La nostra voluntat és articular acords amb les forces d’esquerra a l’Ajuntament”, ha afirmat.

No a la Copa

Colau també ha estat crítica amb el govern municipal per la gestió de la Copa Amèrica. Ha justificat que l’acord que va impulsar el seu govern amb els organitzadors no s’ha acabat materialitzant del tot. Per començar, creu que el consistori ha aportat més dels 5 milions d’euros anuals inicialment previstos, s’ha “privatitzat” l’espai públic com el Port, la Barceloneta o el Park Güell per la desfilada de moda de Louis Vuitton. De fet, ha dit que preguntaran al govern municipal per les informacions publicades aquest dilluns



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bové evita el cessament i manté la presidència de la DO Terra Alta

GANDESA
societat

Colau confirma que marxa i anuncia que els comuns faran oposició

barcelona

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA