Societat

gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

La segona edició del Fòrum Gastronòmic Ciutat es celebrarà a la Rambla del 5 al 6 d’octubre

Brunyols, flaones i arrossos en seran els protagonistes

Figueres acollirà del 5 i 6 d’octubre el Fòrum Gastronòmic Ciutat, un esdeveniment culinari que aterra a la capital de l’Alt Empordà en la seva segona edició després que arranqués l’any passat a la plaça de Catalunya de Girona. Organitzat per l’empresa gironina Incatis amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, estarà obert de deu del matí a vuit del vespre i combinarà demostracions culinàries, tasts de productes de proximitat, així com sessions gastronòmiques i concursos. També comptarà amb la presència d’un mercat d’artesans agroalimentaris amb una vintena d’expositors que compartiran cartell amb establiments reconeguts com el Miramar (Llançà), Bar Boia (Cadaqués), Motel Empordà (Figueres) o Empòrium (Castelló d’Empúries).

Concurs de brunyols

La cuina dolça és una de les potes principals d’aquest certamen, que presenta la primera edició del concurs de brunyols de l’Empordà, que es farà a l’Escola d’Hostaleria de Figueres i es permetrà al guanyador posar una parada durant els dos dies que durarà el Fòrum Ciutat. El dissabte, 5 d’octubre, s’explicarà l’evolució dels brunyols al llarg del temps i hi haurà degustació. Seguint amb aquest mateix fil conductor, l’endemà es parlarà de les flaones, unes postres amb més de 200 anys d’antiguitat. Jaume Subirós, xef i propietari d’El Motel Empordà de Figueres, presentarà els taps de Cadaqués i compartirà cartell amb Ramon Duran, de l’Hotel Duran Restaurant i l’encarregat de parlar de la crep Suzette.

La cuina salada també hi tindrà presència i l’equip del Restaurant Miramar protagonitzarà una xerrada amb els arrossos i la cuina del territori com a fils conductors. Un dia abans, Lluís Fernández del restaurant Els Pescadors, tindrà com a plat estrella la Llagosta del Cap de Creus. Tots dos establiments estan situats a Llançà.

Els vins aniran a càrrec de Toni Gerez, cap de sala i sommelier del Restaurant Castell de Peralada, mentre que Manel Vehí, del Bar Boia de Cadaqués, conduirà un vermut amb presència de còctels i diversos productes del segell Girona Excel·lent. Membres del col·lectiu Cuina del Vent, format per professionals empordanesos del món de la gastronomia, faran una sessió sobre la figa. I el restaurant Empòrium, de Castelló d’Empúries, farà una demostració de la seva carta de temporada i de la cuina de mar i muntanya que la caracteritza. El diumenge, 6 d’octubre, l’Escola d’Hostaleria de Figueres i l’Associació d’Amics dels Museus Dalí organitzen de manera conjunta un dinar Dalinià. Per assistir-hi cal reservar el tiquet prèviament a la pàgina web.

Rosa Bel, coordinadora de la programació del Fòrum Gastronòmic, ha destacar que “el format que presenta el Fòrum Ciutat té l’objectiu de mirar més enllà del professional per centrar-se en el públic en general perquè aquest sigui coneixedor del producte que consumeix, que el pugui valorar i alhora reconèixer com es mereix”.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s’ha mostrat satisfet que el Fòrum Gastronòmic aterri a la ciutat: “el certamen aproparà la gastronomia i els professionals del sector al públic, i podrem reivindicar la cuina empordanesa. Vivim en una ciutat i un territori privilegiat, en el qual la gastronomia és un dels nostres principals reclams turístics en l’àmbit internacional”. Masquef també ha subratllat que “la participació d’establiments com el Motel Empordà d’en Jaume Subirós, un dels primers restaurants a posseir una estrella Michelin a l’Estat, ja ho diu tot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància al Vendrell

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Reclamen vehicles equipats perquè els Agents Rurals puguin gestionar la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida
SOLIDARITAT

La UdG lidera un projecte educatiu solidari a Àfrica

girona
MEDI AMBIENT

Manlleu fa una prova de pasturatge amb ovelles al parc de l’Arborètum

Manlleu
infraestructures

Els usuaris de l’R4, desinformats i resignats, pels talls en les obres del corredor mediterrani

El Vendrell