Societat

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

La Policia Municipal de Girona iniciarà la setmana que ve una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta a la ciutat i, especialment, al Barri Vell i al Mercadal. Prèviament, durant les últimes sis setmanes, s’ha dut a terme una campanya informativa sobre les principals normes de circulació. En concret, s’ha distribuït material amb informació adreçat tant als i a les cicloturistes com a les persones que es desplacen habitualment en bicicleta o a ciclistes en general. Aquesta és una de les mesures que contempla el Pla d’acció per regular el cicloturisme i la mobilitat amb bicicleta al centre històric de la ciutat.

Durant l’agost i principis de setembre, la Policia Municipal de Girona ha informat les bicicletes sobre les normes de circulació des de diferents punts del Barri Vell i del Mercadal. Els i les agents han repartit material informatiu on es detalla que el nucli antic és una zona de prioritat per a vianants i que per garantir una bona convivència cal seguir les normes de circulació. Entre les diferents normes hi ha: no circular en sentit contrari o per sobre les voreres, baixar de la bicicleta en cas d’aglomeracions i circular a una velocitat moderada per la ciutat. També hi ha un mapa amb el sentit de circulació dels carrers i aquells punts on es recomana baixar de la bicicleta.

Aquesta informació també es distribueix des de l’Oficina de la Girocleta, l’Oficina de Turisme i els establiments del món de la bicicleta i hotelers, i també s’ha fet arribar a les entitats que promouen la mobilitat sostenible, com Mou-te en Bici, i a les associacions de veïns i veïnes del Barri Vell i del Mercadal.

Un cop finalitzat el període informatiu, a partir de dilluns que ve començarà la campanya de sancions a les persones que no compleixin amb la normativa establerta. Es durà a terme a tota la ciutat, i es prioritzarà el Barri Vell i Mercadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.