Societat

SOCIETAT

L’onzena Cursa de la Dona de Girona mobilitza més de 5.000 participants

La cursa, amb sortida i arribada a la Devesa, és una invitació a fer esport a totes les edats

Hi ha hagut atletes de 90 anys i la més ràpida ha estat Marina Guerrero

L’onzena edició de la Cursa de la Dona de Girona ha mobilitzat aquest matí més de 5.000 participants, segons fonts de l’Ajuntament. La prova, només per a dones, és una invitació a fer salut a totes les edats i, també, una prova esportiva.

A les deu del matí ha començat al passeig de la Sardana de la Devesa la cursa o la caminada, en funció de la voluntat de les participants. El recorregut era de 5 km i l’arribada, al passeig de la Devesa. Al cap d’una estona, les participants acabaven la prova al passeig de la Copa, on han rebut un obsequi. El color d’aquest any de les samarretes participants ha estat el blau turquesa.

La més ràpida ha estat l’atleta banyolina Marina Guerrero, que ha completat el circuit amb menys de 18 minuts–el temps màxim era d’una hora i mitja. Entre les corredores o esportistes, hi havia dones de 90 anys i nadons amb 2 mesos, acompanyats de les seves familiars. “La Cursa de la Dona és una jornada festiva que serveix per reivindicar la promoció de l’esport de la dona”, ha explicat la tècnica municipal d’Esports, Cristina Blázquez. També hi han pres dones amb cadira de rodes, que han comptat amb el suport de voluntàries de la Fundació la Caixa i la Universitat de Girona.

Les participants han recorregut carrers del centre de la ciutat com ara la plaça de Catalunya, el carrer Nou o el pont de Pedra. El circuit ha recuperat el circuit més tradicional perquè l’any passat a causa del conflicte entre el consistori i l’equip de govern per falta d’efectius es va haver de variar el recorregut. La prova està organitzada per l’Ajuntament de Girona i Esports Parra, amb la col·laboració del Club Atletisme Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia