Societat

L’Ajuntament ha esterilitzat 117 gats de carrer en el marc del Projecte Gat

El Projecte Gat ha dut a terme 227 intervencions per capturar gats de carrer a Vidreres entre el 2020 i el 2023. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament en col·laboració de la Fundació Fauna, té com a objectiu harmonitzar la convivència entre els gats de carrer i les persones que es puguin sentir afectades per la seva presència.

El projecte consisteix en la captura dels gats per a esterilitzar-los en un centre veterinari i retornar-los a la seva colònia d’origen. El programa ha comptat amb la participació altruista de diversos voluntaris del municipi, que s’encarreguen d’alimentar els gats i actuen com a gestors de les colònies. Entre d’altres tasques, detecten qualsevol problema i col·laboren amb la Fundació Fauna per assegurar el benestar de les colònies.

Les 227 intervencions van acabar amb 157 gats capturats i posteriorment retornats al carrer. La resta, 26 dels quals van ser adoptats, no van ser reintroduïts. A més, 117 gats van acabar esterilitzats. L’Ajuntament destaca en una nota de premsa que des del 2020 s’ha observat una “millora significativa” en la qualitat de vida dels gats de carrer a Vidreres. “Actualment, hi ha més punts d’alimentació, més coneixement sobre la gestió de les colònies felines i una major implicació per part dels vidrerencs i vidrerenques en la seva cura”, manifesta el consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.